Στην εκδήλωση παρέστη και ο Γραμματέας Π.Ε. Ν.Δ. – Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης

Ο κ.Αυγενάκης σε δήλωσή του για την 76η επέτειο της Μάχης της Κρήτης ανέφερε:

«H Μάχη της Κρήτης κατέχει ξεχωριστή θέση στην ιστορική και συλλογική μας μνήμη. Η σθεναρή αντίσταση των κατοίκων του τόπου μας εναντίον των Γερμανών εισβολέων αποτελεί συνέχεια των ηρωικών πράξεων των Κρητικών στην μακρόχρονη διαδρομή της ιστορίας τους. 

Oι Κρήτες, ένας λαός σχεδόν άοπλος, με τη συμβολή λίγων Συμμαχικών μονάδων που βρίσκονταν στο νησί, αντιμετώπιζε ένα πανίσχυρο στρατιωτικό μηχανισμό, τον γερμανικό. Ακριβώς γι’αυτό, η Μάχη της Κρήτης αποτέλεσε το πρώτο χαστούκι στο ναζισμό!

Δεν ήταν μόνο δυσανάλογη η αριθμητική υπεροχή, μεταξύ των αντιμαχόμενων μερών. Η ίδια σημαντική διαφορά υπήρχε και στον οπλισμό. Το ηθικό των Κρητικών, όμως, υπήρξε ακμαίο, ο ενθουσιασμός τους ακράτητος, η ψυχή τους φλογισμένη και ο πόθος για τη λευτεριά άκαμπτος και ασίγαστος.

76 χρόνια ύστερα από την ασύγκριτη αυτή θυσία, τιμούμε την προσφορά των μαχητών της μεγάλης αυτής Μάχης και υποκλινόμαστε στην ιερή μνήμη τους. Μπορείτε “να γείρετε το πλευρό σας και να κοιμάστε χωρίς παράπονο, ξέροντας πως δεν πήγε το αίμα σας του κάκου”, καθώς λέει ο Γιάννης Ρίτσος.»

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook