Σεμινάριο με θέμα: « Επικοινωνία & συντροφικότητα στις ερωτικές σχέσεις» θα πραγματοποιηθεί στα Χανιά , την Κυριακή 18 Ιουνίου στην αίθουσα ΛΕΚΤΟΡΙΟ, Μίνωος 31, ώρες 11:00 έως 16:00.

Πρόκειται για ένα  πεντάωρο διαδραστικό σεμινάριο με τον Ζήση Παπαθανασίου,  Επ. Καθηγητή Α.Π.Θ.  Γυναικολογίας/Σεξολόγο & Διευθυντή του Ελληνικού Σεξολογικού Ινστιτούτου, και τις: Βάσω Μακαρώνη, Κλινική Ψυχολόγο/ Ψυχοθεραπεύτρια & Φλώρα Κασσαβέτη, Δημοσιογράφο – Συγγραφέα.
Το σεμινάριο απευθύνεται σε όσους επιθυμούν να αναπτύξουν ή να βελτιώσουν την καλή επικοινωνία και συντροφικότητα στις διαπροσωπικές τους σχέσεις.
Οι εισηγητές θα επιχειρήσουν να δώσουν απαντήσεις μεταξύ άλλων στα παρακάτω ερωτήματα:

•    Γιατί οι σχέσεις των δύο φύλων γίνονται όλο και πιο δύσκολες;
•    Γιατί η απόσταση μεταξύ τους μεγαλώνει χωρίς να γεφυρώνεται από την καλύτερη παιδεία, την ενημέρωση και την ευκολία επικοινωνίας, που παρέχουν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης;
•    Τι κάνουμε όταν από εραστές γινόμαστε ξένοι στο ίδιο σπίτι;
•    Τι φταίει και καταλήγουμε συνήθως μόνοι;
•    Γιατί η σεξουαλικότητα απογοητεύει όλο και μεγαλύτερο αριθμό ατόμων;
•    Μήπως η αναζήτηση και η καθιέρωση μεγαλύτερης απόστασης στις     σχέσεις των δύο συντρόφων θα αποφόρτιζε τις ερωτικές σχέσεις και την «ασφυξία» σε συζυγικό επίπεδο;
•    Πόσο μπορούν να απομακρυνθούν οι ομόκεντροι κύκλοι του έρωτα ώστε η σχέση του ζευγαριού να είναι λειτουργική και να μην απειλείται από μία απιστία ή από την πλήρη αποξένωση.
 
Το σεμινάριο διοργανώνεται από το Ανοιχτό Λαϊκό Πανεπιστήμιο με την ευκαιρία της κυκλοφορίας, από τις εκδόσεις «Αρμός», του νέου βιβλίου του Ζήση Παπαθανασίου με τη συνεργασία της Φλώρας Κασσαβέτη, με τίτλο, «Οι ομόκεντροι κύκλοι του έρωτα».
Στους συμμετέχοντες θα δοθούν σημειώσεις.

Το κόστος του σεμιναρίου είναι 25 ευρω το άτομο ή 40 ευρώ τα δύο άτομα.
Για εγγραφές στην είσοδο κόστος: 35 ευρω το άτομο.

Πληροφορίες/εγγραφές:www.alp.gr kai 6932447016

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook