«Η εικόνα που βλέπουν οι τουρίστες..κατά τα άλλα τον δήμο τον καίει πως να κλείσει τα καταστήματα..»

Με αυτή την φράση συνοδεύονταν οι φωτογραφίες που μας έστειλε αναγνώστης του Flashnews.gr  από την κατάσταση που επικρατεί στην πλατεία στο Συντριβάνι του ενετικού λιμένα των Χανίων.

Ανάλογες εικόνες υπάρχουν και σε απόσταση λίγων μέτρων, στην πλατεία της Μητρόπολης, αλλά και  στο σύνολο της παλιάς πόλης.

Και για να προλάβω την  «απάντηση», εντάξει, γνωρίζουμε πως – μετά την κατάργηση της δημοτικής αστυνομίας – αρμόδια για την απομάκρυνση των επαιτών και του παραεμπορίου είναι η αστυνομία ή το λιμενικό.

Όμως και σήμερα το μεσημέρι, αστυνομικοί πήγαν και τους έδιωξαν και ποιο ήταν το αποτέλεσμα;

Να φύγουν για λίγο, για να επιστρέψουν μόλις φύγουν οι αστυνομικοί.

Από την άλλη, είναι λογικό στους νόμιμους επιχειρηματίες να ακούγονται ως παράλογα τα «όνειρα» της δημοτικής αρχής  πως «θα βάλει τάξη» στην παλιά πόλη περιορίζοντας ή και «κόβοντας» τους χώρους που μπορούν να χρησιμοποιούν, τους οποίους….. χρησιμοποιούν ανεξέλεγκτα όλοι οι παράνομοι.

Και βέβαια η «εικόνα» της παλιάς πόλης, του δήμου Χανίων, δεν βελτιώνεται με την μετάθεση των ευθυνών, αλλά με την ανάληψη πρωτοβουλιών από πλευράς του δήμου.

Σ.Σ. Και όταν γράφω για «πρωτοβουλίες» δεν εννοώ κάποια σύσκεψη ή επίσκεψη στην αστυνομία, αλλά συγκεκριμένες προτάσεις και δράσεις από την δημοτική αρχή η οποία πρέπει να γνωρίζει πως οι επισκέπτες που βλέπουν αυτές τις τριτοκοσμικές εικόνες δεν ενδιαφέρονται για τις «αρμοδιότητες».

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook