Για τις πρώτες δύο καταγγελίες που είχαν οι Αρχές ερεύνησαν και δεν βρήκαν το παραμικρό, ενώ προέκυψε και τρίτη καταγγελία που επίσης ερευνούν

Προβληματισμός επικρατεί στις Αρχές τις Κοζάνης για καταγγελίες που έγιναν στην Αστυνομία από την ευρύτερη περιοχή τριών κρουσμάτων απόπειρας απαγωγής σε βάρος παιδιών.

Η πρώτη καταγγελία φέρεται να έγινε από μία νεαρή κοπέλα την Πρωτομαγιά, πως άγνωστοι δράστες που επέβαιναν σε λευκό βαν αποπειράθηκαν να την απαγάγουν αλλά εγκατέλειψαν την προσπάθειά τους εξαιτίας αδέσποτων σκυλιών που γάβγιζαν.

Η δεύτερη καταγγελία έγινε από ένα αγοράκι, μαθητή δημοτικού, 5 ημέρες μετά, ότι τον προσέγγισε ένας άντρας με το πρόσχημα ότι θα του έδινε χαρτζιλίκι και προσπάθησε να τον αρπάξει όμως εκείνος κατάφερε να ξεφύγει και το να βάλει στα πόδια και πως στη συνέχεια τον ακολούθησαν δίχως να καταφέρουν να τον βρουν με ένα λευκό βαν.

Οι δύο πρώτες περιπτώσεις για τις οποίες έγιναν καταγγελίες και στην δεύτερη περίπτωση και από τους γονείς του παιδιού, ερευνήθηκαν αλλά δεν έδωσαν κάποιο αποτέλεσμα μέχρι στιγμής αφού δεν έχουν βρεθεί ούτε τυχόν μάρτυρες.

Χθες προέκυψε όμως και μία τρίτη καταγγελία, αυτή την φορά από μία 15χρονη που κατήγγειλε στις Αρχές ότι την πλησίασαν δύο άγνωστοι που στέκονταν μπροστά από ένα λευκό βαν με το πρόσχημα να της δώσουν ένα καινούργιο κινητό τηλέφωνο. Εκείνη φοβήθηκε, το έβαλε στα πόδια και ενημέρωσε τους γονείς της και στη συνέχεια την Αστυνομία. Σύμφωνα με πληροφορίες θα ληφθεί κατάθεση από την 15χρονη και παρουσία ψυχολόγου της Αστυνομίας.

Οι Αρχές ερευνούν τα καταγγελλόμενα με την δέουσα προσοχή και έχοντας στο μυαλό τους την ύπαρξη κάθε ενδεχομένου, ωστόσο σε κάθε περίπτωση συνιστούν ψυχραιμία προς τους γονείς και τα παιδιά έως ότου διαπιστώσουν εάν υφίσταται κάτι ή εάν τα καταγγελλόμενα δεν έχουν βάση.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook