Τις θέσεις και τις αρχές του νέου πολιτικού φορέα “Ελεύθερη Πατρίδα” παρουσίασαν στα Χανιά μέλη της διοικούσας επιτροπής

Ένας νέος πολιτικός φορέας, η “Ελεύθερη Πατρίδα”, παρουσιάστηκε σήμερα στα Χανιά. Τα μέλη της διοικούσας επιτροπής παρουσίασαν στο κοινό τους βασικούς άξονες και τις αρχές που διέπουν τον νέο φορέα ο οποίος, όπως ανέφεραν, επιθυμούν να λάβει κινηματικό χαρακτήρα.

Στην παρουσίαση συμμετείχαν τα μέλη της διοικούσας επιτροπής: Νίκος Βασιλειάδης, Δικηγόρος και Επίκουρος Καθηγητής Νεότερης και Σύγχρονης Ιστορίας Πολιτισμού και Θεσμών Ν.Α. Ευρώπης στο Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας,  Νίκος Σταμουρίδης, Αντιστράτηγος ε.α. και Επίτιμος Α΄Υπαρχηγός του ΓΕΣ, Ιωάννης Αθ. Μήτσιος, Πολιτικός Επιστήμων – Διεθνολόγος και Ιωάννης Δρακωνάκης, Στρατηγός ε.α.

 

Όπως δήλωσε, το μέλος της διοικούσας επιτροπής, Δικηγόρος και Επίκουρος Καθηγητής Νεότερης και Σύγχρονης Ιστορίας Πολιτισμού και Θεσμών Ν.Α. Ευρώπης στο Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Νίκος Βασιλειάδης, το όνομα έχει τη σημειολογία του:

Θέλουμε να αγωνιστούμε για να ελευθερώσουμε την πατρίδα γιατί προφανώς κάθε λογικά σκεπτόμενος Έλληνας το βλέπει ότι αυτή τη στιγμή η πατρίδα μας είναι σε χείριστο σημείο, απολύτως παραδομένη στους υποτιθέμενους συμμάχους της, έχουμε παραδώσει τα πάντα, έχουμε ξεπουλήσει τα πάντα έναντι πινακίου φακής και δεν αντιδρά κανείς.

Προσπαθούμε άνθρωποι οι οποίοι δεν είμαστε ανεπάγγελτοι… επαγγελματίες της πολιτικής, δεν είμαστε κομματικοί κηφήνες, δεν ήμασταν ποτέ κρατικοδίαιτοι ή κομματικοδίαιτοι, να καταφέρουμε μέσα από την κοινωνία να ξεπηδήσει ένα καινούριο κίνημα από ανθρώπους της κοινωνίας, για να γκρεμίσουμε αυτό το σάπιο σύστημα.

Οι βασικοί άξονες της “Ελεύθερης Πατρίδας” έχουν να κάνουν τόσο με την οικονομία και την ανάπτυξη, όσο και με την ανάγκη όπως είπε ο ίδιος ο κ. Βασιλειάδης για ένα νέο σύνταγμα:

Η πολιτική δεν είναι απρόσωπη. Σημαντικό ρόλο παίζουν τα πρόσωπα. Η ποιότητα της ανθρωπογεωγραφίας. Πώς μπορεί να δοθεί λύση στην οικονομία. Χρειάζεται ένα σοκ. Εγώ είμαι από τη Μακεδονία. 150.000 επιχειρήσεις έχουν φύγει στη Βουλγαρία γιατί έχει φορολογία 10%. Η Κύπρος έχει 12,5%, η Ρουμανία έχει 9%. Για ποια οικονομική και νομισματική ένωση μιλάμε; Είναι δυνατόν να επιβιώσω όταν για κάθε 1000 ευρώ που βγάζω με κόπο, δίνω τα 880 σε φορολογία και ΕΦΚΑ και ασφαλιστικές εισφορές; Πόσο περισσότερο ένας νέος άνθρωπος ο οποίος ξεκινά τώρα την καριέρα του. Άρα για ποια ανάπτυξη μπορούμε να μιλάμε και για ποια επανεκκίνηση οικονομίας; Οι περισσότεροι από όλους αυτούς που μας κυβερνούν δεν έχουν δουλέψει ποτέ στη ζωή τους. Όταν οι περισσότεροι από αυτούς ξοδεύουν 500 ευρώ την ημέρα μπορούν να καταλάβουν πώς μπορεί να ζήσει μια οικογένεια τετραμελής με 500 ευρώ το μήνα;

Πρέπει να υπάρξει ένα νέο σύνταγμα, μια νέα πολιτεία που θα θέσει από μηδενική βάση κάποια πράγματα. Θα υπάρχει δραστική μείωση των βουλευτών, κατάργηση όλων των θέσεων ειδικών γραμματέων, ειδικών συμβούλων. Όλοι αυτοί οι κομματικοί στρατοί έχει αναλογιστεί κανείς τι μας στοιχίζουν; Ή τι κάνουν οι 1800 υπάλληλοι στη Βουλή με τους 16 μισθούς;

Πρέπει να αλλάξει η δομή και η λειτουργία του πολιτεύματός μας. Να υπάρχει μια νέα πολιτεία. Να ενισχυθεί η πρωτογενής παραγωγή, υπάρχει ένας εθνικός πλούτος που τον ξεπουλήσαμε για 99 χρόνια και εδώ υπάρχουν ζητήματα νομικά τα οποία θα πρέπει να δούμε. Ένα νέο σύνταγμα θα βοηθήσει στην κατεύθυνση αυτή, στην απεμπλοκή δηλαδή από επαχθείς συμφωνίες που υπέγραψαν κάποιοι ξενόδουλοι πολιτικοί που το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η καρέκλα τους και να λένε “yes man”.

Στην παρουσίαση του νέου πολιτικού φορέα, συζητήθηκαν και θέματα εξωτερικής πολιτικής καθώς και η θέση της χώρας στον διεθνή χάρτη. Όπως τόνισε το μέλος της διοικούσας επιτροπής, Αντιστράτηγος ε.α. και Επίτιμος Α΄Υπαρχηγός του ΓΕΣ, Νίκος Σταμουρίδης:

Η θέση της Ελλάδας είναι πολύ δύσκολη και όσον αφορά στη σχέση της με τους υποτιθέμενους συμμάχους και όσον αφορά στις σχέσεις της με τις γείτονες χώρες. Το κύριο φταίξιμο πέφτει στις κυβερνήσεις στις κυβερνήσεις που πέρασαν τις τελευταίες δεκαετίες. Ακολουθούν μια απίστευτα ηττοπαθή πολιτική, κακή, αμυντική πολιτική, έναντι όλων και των “συμμάχων” της Δύσης και έναντι της Τουρκίας. Όταν συνεχώς αμύνεσαι δεν κερδίζεις τίποτα, το πολύ-πολύ να κρατήσεις το αήττητο. Για να κερδίσεις κάτι χρειάζεται επίθεση και η Ελλάδα δεν έχει καθόλου επιθετική εξωτερική πολιτική. Υπάρχει ένα απίστευτο δόγμα το “δεν διεκδικούμε τίποτα”. Δεν μπορώ να καταλάβω πού το βρήκαν; Όταν δεν διεκδικείς τίποτα ιδίως η Ελλάδα που έχει τόσες αλύτρωτες πατρίδες γύρω της, τότε μοιραίως έρχονται να διεκδικήσουν οι άλλοι από σένα και έχουμε τώρα την Αλβανία να μιλά για “Μεγάλη Αλβανία” και να διεκδικεί μέρη της Ελλάδας. Έχουμε τα Σκόπια που έτσι κι αλλιώς διεκδικούν ένα μεγάλο τμήμα της Μακεδονίας, έχουμε τους Τούρκους που θέτουν καθημερινά πλέον θέμα κυριαρχίας 18 νησιών. Επιθετική πολιτική χρειάζεται λοιπόν. Η ελληνική διπλωματία έχει τεράστια όπλα στη φαρέτρα της και όμως δεν τα χρησιμοποιεί και αυτό οφείλεται στις κυβερνήσεις οι οποίες είναι ανύπαρκτες, είναι ένας πολιτικός σωρός ερειπίων. Δεν έχουν το θάρρος να υψώσουν το ανάστημά τους.

Αναφορικά με την ιδεολογική τοποθέτηση της “Ελεύθερης Πατρίδας”, ο κ. Σταμουρίδης, τόνισε ότι απορρίπτουν τις παλιές κομματικές ταυτότητες:

Τα αριστερά και δεξιά τα έχουν κάνει ιδεολογίες, χωρίς να είναι. Εμείς έχουμε πετάξει αυτές τις ιδεολογίες, πιστεύουμε ότι μιλάμε για Έλληνες που αγαπάνε την πατρίδα τους και όλους τους υπολοίπους. Δεν ξεχωρίζουμε δεξιούς, αριστερούς, κεντρώους. Πετάμε όλες τις παλιές κομματικές ετικέτες.

Μετά την παρουσίαση ακολούθησε γνωριμία και συζήτηση του κοινού με τα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής

 Ο κ. Ιωάννης Αθ. Μήτσιος

 Ο Ιωάννης Δρακωνάκης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook