Με κρητικό τραγούδι και χορό η έναρξη της παγκρήτιας κινητοποίησης από τις Επιτροπές Ειρήνης της Κρήτης με επιστέγασμα την αυριανή πορεία στη βάση της Σούδας.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Ενετικό Λιμάνι Χανίων με τη συμμετοχή των Επιτροπών Ειρήνης της Κρήτης οι οποίες αύριο θα πραγματοποιήσουν παγκρήτια πορεία στη βάση της Σούδας, με αφετηρία την πλατεία της Δημοτικής Αγοράς στις 12.00 το μεσημέρι.

Φυσικά εκτός από τα μέλη των επιτροπών, η κρητική μουσικοχορευτική εκδήλωση στο ενετικό λιμάνι δεν μπορούσε να μην τραβήξει και τα βλέμματα των επισκεπτών των Χανίων.

Κρητικά τραγούδια έπαιξαν και τραγούδησαν οι Αλέξανδρος Ιερωνυμίδης στη λύρα και Παντελής Ρεβελάκης στο λαούτο, ενώ τον χορό έσυραν οι Κρητικοί και οι Κρητικοπούλες του Αθλητικού Χορευτικού Ομίλου «οι Πελασγοί»

 

 

 

 
 

Λόγω των απρόσμενων καιρικών συνθηκών δεν κατέστη δυνατή η παρουσία του Τάσου Ψαλιδάκη και του συγκρόοτήματός του που θα παρουσίαζαν τα τραγούδια του αγώνα.

Η εκδήλωση έκλεισε με ομιλία από τον γραμματέα της  Επιτροπής Ειρήνης Χανίων Μανώλη Παπαδομανωλάκη. Χαιρετισμό απηύθυνε η Ελπίδα Παντελάκη Γενική Γραμματέας ΕΕΔΥΕ.

Δείτε το πρόγραμμα του αυριανού αντιπολεμικού συλλαλητηρίου

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook