Παρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες η διαδήλωση ήταν μαζική

Το κλείσιμο των στρατιωτικών εγκαταστάσεων του ΝΑΤΟ και των Ηνωμένων Πολιτειών που βρίσκονται στη χώρα μας και την απεμπλοκή της Ελλάδας από κάθε στρατιωτική δραστηριότητα της συμμαχίας, ζήτησαν σήμερα μέλη των Επίτροπων Ειρήνης από όλο το νησί που πραγματοποίησαν μηχανοκίνητη πορεία και συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τη βάση της Αμερικανικής Ευκολίας στο Μουζουρά Ακρωτηρίου.

Στη συγκέντρωση χαιρέτισαν εκπρόσψπος της Επιτροπής Ειρήνης Λασηθίου και εκπρόσωποι συνδικάτων, αγροτικών και φοιτητικών συλλόγων ενώ  αντιπροσωπεία παρέδωσε ψήφισμα στον διοικητή της βάσης.

Με το ψήφισμα απαιτείται:

-Να κλείσει η βάση της Σούδας και όλες οι ξένες στρατιωτικές βάσεις και στρατηγεία
– Καμιά συμμετοχή στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και επεμβάσεις – Επιστροφή όλων των στρατιωτικών αποστολών από το εξωτερικό
– Καμιά αλλαγή των συνόρων και των συνθηκών που τα καθορίζουν
–  Έξω το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο, τη Μεσόγειο και τα Βαλκάνια
–  Όχι στις πολεμικές δαπάνες για τις ανάγκες του ΝΑΤΟ
–  Αποδέσμευση από ΕΕ – ΝΑΤΟ, με το λαό νοικοκύρη στον τόπο του.

Στη συνέχεια έκαψαν συμβολικά σημαία της συμμαχίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης φώναξαν συνθήματα και αποχώρησαν.

Η συγκέντρωση στα Χανιά έγινε στις 12 το μεσημέρι στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς. Τους συγκεντρωμένους καλωσόρισε εκπρόσωπος της Επιτροπής Ειρήνης Χανίων και χαιρέτισαν ο Λεωνίδας Μπουρμπάκης, πρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης Ρεθύμνου, και ο Κώστας Μωϋσάκης, μέλος της Επιτροπής Ειρήνης Ηρακλείου.

Στη συνέχεια μίλησαν ο Σταύρος Τάσσος, πρόεδρος της Ελληνικής Επιτροπής Διεθνούς Ύφεσης και Ειρήνης και ο Ηρακλής Τσαβδαρίδης, εκτελεστικός γραμματέας του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ειρήνης.  Διαβάστηκε επίσης το μήνυμα της προέδρου του Παγκόσμιου Συμβούλιου Ειρήνης, Σοκόρρο Γκόμες.

 
 
 
 
(φωτο 902,gr)

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook