Ο υπουργός Άμυνας, Τζέιμς Μάτις, επισήμανε ωστόσο, ότι «δεν μπορούμε να περιμένουμε πότε θα πραγματοποιήσουν μία δοκιμή βαλλιστικού πυραύλου με πυρηνική κεφαλή», αφήνοντας ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα

Κάθε άλλο παρά απλή υπόθεση θεωρούν τη Βόρεια Κορέα στις Ηνωμένες Πολιτείες. Χαρακτηριστική είναι η τοποθέτηση του Αμερικανού υπουργού Άμυνας και στρατηγού εν αποστρατεία, Τζέιμς Μάτις, ο οποίος δήλωσε ότι «μία σύγκρουση με τη Βόρεια Κορέα θα είναι καταστροφική».

Η Πιονγκγιάνγκ συνεχίζει απτόητη το πυρηνικό της πρόγραμμα, παρά τις κυρώσεις από τον ΟΗΕ και τις σαφείς προειδοποιήσεις από τις ΗΠΑ. Μέσα στο 2017 έχει πραγματοποιήσει συνολικά 7 δοκιμές πυραύλων, ενώ σε μία εβδομάδα εκτόξευσε δύο πυραύλους νέου τύπου.

Ο Τζέιμς Μάτις χαρακτήρισε της Βόρεια Κορέα απειλή για την ευρύτερη περιοχή της Ασίας και ειδικότερα για τις Ιαπωνία, Κίνα και Ρωσία. Επίσης, χαρακτήρισε τις κινήσεις του Κιμ Γιονγκ Ουν ευθεία απειλή για τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Παρόλα αυτά, τόνισε πως «μία σύγκρουση με τη Βόρεια Κορέα θα είναι το χειρότερο είδος μάχης στη ζωή πολλών ανθρώπων». Με ανάρτησή του στο twitter, ο στρατηγός εν αποστρατεία τόνισε πως η σύγκρουση «θα ήταν καταστροφική».

Επισήμανε ωστόσο, ότι «δεν μπορούμε να περιμένουμε πότε θα πραγματοποιήσουν μία δοκιμή βαλλιστικού πυραύλου με πυρηνική κεφαλή», αφήνοντας ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook