Χιλιάδες παρευρισκόμενοι παρακολουθούσαν το τραγικό συμβάν

Στο πλαίσιο ενός ετήσιου φεστιβάλ του Ναυτικού στο λιμάνι της Νέας Υόρκης, ένα μέλος της ειδικής ομάδας αλεξιπτωτιστών ελεύθερης πτώσης του αμερικανικού Ναυτικού βρήκε χθες τον θάνατο, όταν δεν κατάφερε να ανοίξει το αλεξίπτωτό του την ώρα που εκτελούσε έναν εναέριο ελιγμό.

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο ειδήσεων, ο αλεξιπτωτιστής σκοτώθηκε κοντά στην εκβολή του ποταμού Χάντσον, λίγα λεπτά μετά το ατύχημα, το οποίο είδαν χιλιάδες παρευρισκόμενοι που παρακολουθούσαν τις επιδείξεις από το πάρκο Λιμπερτι Στέιτ στο Τζέρσεϋ Σίτι, της πολιτείας Νιού Τζέρσεϋ.

Ο άνδρας, μέλος της ομάδας κομάντο του αμερικανικού Ναυτικού (Navy SEALS), μεταφέρθηκε στο Ιατρικό Κέντρο Τζέρσεϋ Σίτι, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του, είπε έξω από το νοσοκομείο ο αντιναύαρχος Τζακ Σκόρμπι.

Το όνομα του θύματος δεν δημοσιεύθηκε, ώστε να ειδοποιηθεί η οικογένειά του πρώτα.

Οι χθεσινές εκδηλώσεις αποτελούν τμήμα μιας ετήσιας επίδειξης με χιλιάδες μέλη του Ναυτικού και αμερικανικά πολεμικά πλοία η οποία διαρκεί μια εβδομάδα. Στην επίσημη ομάδα αλεξιπτωτιστών επιδείξεων του αμερικανικού Ναυτικού συμμετέχουν εν ενεργεία μέλη των ειδικών δυνάμεων, των ειδικών καταδρομικών πλοίων, και υποστηρικτικό προσωπικό.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο της ομάδας, τελεί υπό την άδεια του υπουργείου Άμυνας και είναι αναγνωρισμένο από την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Αεροπορίας (FAA).

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook