Ιστορική φωτογραφική αναδρομή στην ζωή και πορεία του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη 

Πολύτιμη παρακαταθήκη για το μέλλον της χώρας αποτελεί το ιστορικό αρχείο του Ιδρύματος “Κωνσταντίνος Μητσοτάκης”. 

Στο εισαγωγικό του σημείωμα ο εκλιπών πρώην πρωθυπουργός γράφει: 

“Στη μακρά πολιτική μου διαδρομή, είχα το προνόμιο να είμαι παρών σε κρίσιμες περιόδους της εθνικής μας ζωής. Για τη συμμετοχή μου στις πολιτικές εξελίξεις του τόπου μας, δεν διεκδικώ το αλάθητο ‒ και θα ήταν το τελευταίο που θα επιθυμούσα να κάνουν οι άλλοι για μένα. Εκείνο που χαρακτήρισε την πολιτική μου δραστηριότητα ήταν το πάθος της συμμετοχής. Θεωρώ ότι, εμείς οι πολιτικοί, αυτό οφείλουμε στον λαό που υπηρετούμε.

Με την αδιάλειπτη ενεργό συμμετοχή μας στα κοινά, να συμβάλλουμε στην υλοποίηση ενός οράματος, με ρεαλισμό, αλλά πάντοτε στη βάση απαραβίαστων αρχών. Τα υπόλοιπα ας τα αφήσουμε στην αρμοδιότητα της Ιστορίας. Ας είναι οι μνήμες μας η δική μας συμβολή στην ιστορική έρευνα, που θα οδηγήσει τελικά στην αποκάλυψη της ιστορικής αλήθειας. Τα βιώματα των πολιτικών δεν είναι προσωπική τους υπόθεση. Ανήκουν στον λαό και αποτελούν χρήσιμο υλικό της ιστορικής έρευνας.

Η συστηματική ταξινόμηση, στο πλαίσιο του Ιδρύματος Κωνσταντίνος Κ. Μητσοτάκης, όσων ντοκουμέντων αφορούν στην πολιτική μου δράση, που δίνει τη δυνατότητα αξιοποίησής τους από τους ερευνητές, συνιστά μια σημαντική πρωτοβουλία. Θέλω, αφού συγχαρώ εκείνους που την ανέλαβαν, να επαναλάβω ότι:

«Η Ιστορία δεν είναι απλά η μνήμη του παρελθόντος. Ερμηνεύει το παρόν και στοχεύει το μέλλον».”

Απο το αρχείο του Ιδρύματος προέρχονται και οι παρακάτω φωτογραφίες με τις λεζάντες που αποτελούν μια μικρή φωτογραφική αναδρομή στην ζωή του πολιτικού που “σημάδεψε” την νεώτερη ιστορία της χώρας.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook