Πολιτικοί απο όλα τα κόμματα, εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης και φορέων της Κρήτης εκδίδουν ανακοινώσεις για τον θάνατο του πρώην πρωθυπουργού

(Διαρκής ενημέρωση)

Απόστολος Βουλγαράκης – Αντιπεριφερειάρχης Χανίων

Με λύπη μας πληροφορηθήκαμε ότι τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας,  29ης Μαΐου 2017, έφυγε από τη ζωή ο πρώην Πρωθυπουργός και επίτιμος Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κωνσταντίνος Μητσοτάκης.

Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης υπήρξε μια σημαντική προσωπικότητα που σημάδεψε, με την παρουσία του, τη ζωή του τόπου μας για μισό και πλέον αιώνα. Η πολιτική του διαδρομή, οι επιλογές και οι αποφάσεις του επηρέασαν και διαμόρφωσαν το πολιτικό, οικονομικό και κοινωνικό γίγνεσθαι της Ελλάδας.

Από όποια θέση κι αν βρέθηκε, ποτέ δεν ξέχασε την ιδιαίτερη πατρίδα του, πάντα φρόντιζε και μεριμνούσε για τα αγαπημένα του Χανιά.

Θα θέλαμε να εκφράσουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του.
Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει.

Μανώλης Κεφαλογιάννης Ευρωβουλευτής ΝΔ

Καλό Ταξίδι Πρόεδρε.
Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης με την εμβληματική του προσωπικότητα σημάδεψε την πολιτική ιστορία της χώρας μας.
Η απώλεια του μας γεμίζει θλίψη.
Η παρακαταθήκη του για την εθνική συνεννόηση ας γίνει ο φάρος του σήμερα. 
Υπήρξε απο τους λίγους Έλληνες πολιτικούς που ευτύχησαν να δικαιωθούν εν ζωή. 
Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης φεύγει δικαιωμένος, άξιος της Ιστορίας, με αναγνώριση απο φιλους και αντιπάλους. Η Κρήτη που λάτρεψε  θρηνεί την απώλεια  ενός μεγάλου ηγέτη. 
Τα πιο ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην αγαπημένη του οικογένεια. Στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη, στην κόρη του Ντορα Μπακογιάννη, στις κόρες του Κατερίνα και Αλεξάνδρα, στα εγγόνια του και τα δισέγγονα του. 
Καλό ταξίδι Πρόεδρε.

Αντώνης Μπαλωμενάκης Βουλευτής Χανίων ΣΥΡΙΖΑ

Για την απώλεια του τ. Πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, πολιτικού πολύ μεγάλου Μεγέθους που επέδρασε όσο λίγοι στις πολιτικές εξελίξεις στη χώρα επί δεκαετίες και είχε έντονο και διαρκές ενδιαφέρον και φροντίδα για το Νομό Χανίων και τους κατοίκους του που τον τιμούσαν σταθερά με την ψήφο τους, δεχθείτε παρακαλώ τα θερμά μου συλλυπητήρια.

Λευτέρης Αυγενάκης Βουλευτής Ηρακλείου ΝΔ Γραμματέας ΠΕ ΝΔ

«Έφυγε σήμερα ο τελευταίος Μεγάλος της Πολιτικής, ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης. 
Μια σπουδαία προσωπικότητα στη σύγχρονη Ιστορία της Πατρίδας που υπηρέτησε την αλήθεια, τη δημοκρατία, την ελευθερία.
Ένας ηγέτης βαθιά δημοκρατικός και ένας πολιτικός με ήθος, που έγκαιρα συνέλαβε ιδέες, που για άλλους ήταν πολύ νωρίς να σκεφθούν ή που οι συγκυρίες δεν τους επέτρεψαν να σκεφθούν.
Μπροστά από την εποχή του, σε μια εποχή που ήταν πίσω από αυτόν.
Καλό ταξίδι αγαπημένε μας Πρόεδρε».

ΤΕΕ/Τμήμα Δυτικής Κρήτης

Το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας Τμήμα Δυτικής Κρήτης εκφράζει τα θερμά και ειλικρινή του συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος πρώην πρωθυπουργού και συντοπίτη μας  κ. Κωνσταντίνου Κυριάκου Μητσοτάκη.

Σταύρος Αρναουτάκης Περιφερειάρχης Κρήτης

Mε την πορεία του σημάδεψε ανεξίτηλα την πολιτική ζωή της μεταπολεμικής Ελλάδας. Με την  επιμονή στις αρχές και τις αξίες της Δημοκρατίας αποδείχθηκε συνεπής και ακέραιος πολιτικός. Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης κλείνει, επίσης το κύκλο της μεταπολίτευσης, του οποίου υπήρξε κορυφαίος πολιτικός. Ξεχώριζε για τη διορατικότητα, την αξιοπρέπεια, την προσφορά στην πατρίδα.
Η παρακαταθήκη του σπουδαία και χρήσιμη για την οικογένειά του, αλλά και για όσους υπηρετούν τη δημόσια ζωή.
Ως Περιφέρεια Κρήτης εκφράζουμε θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του πρώην Πρωθυπουργού, στα παιδιά και τα εγγόνια του. 
Εύχομαι να είναι ελαφρύ το χώμα της Κρητικής γης, της αγαπημένης του πατρίδας, που θα τον υποδεχθεί.

Θανάσης Μανιουδάκης Πρόεδρος Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Ν.Χανίων

Καλό σου ταξίδι Πρόεδρε, από τους Εφέδρους Αξιωματικούς των Χανίων !
Δεν ξεχνούμε τον φανατισμό σου για το εφεδρικό κίνημα της Χώρας !
Δεν ξεχνούμε την συμμετοχή σου στις εκδηλώσεις του Συνδέσμου μας !
Ποτέ δεν θα σβηστείς από την σκέψη μας !
Ακόμα και στο μητρώο Εφέδρων Αξιωματικών Νομού Χανίων, θα διατηρήσουμε άσβηστη την μερίδα σου (Α.Μ. 203 της 18-1-2005).

ΝΟΔΕ Ηρακλείου, Χανίων, Λασιθίου, Ρεθύμνου Νέας Δημοκρατίας

«Έφυγε σήμερα ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, ο Κρητικός πολιτικός που σημάδεψε τη σύγχρονη ελληνική πολιτική ιστορία. 
Ένας ηγέτης με ήθος και βαθιά δημοκρατικές πεποιθήσεις που υπηρέτησε τη δημοκρατία, την αλήθεια και την ελευθερία. Ένας ηγέτης που απέδειξε έμπρακτα την προσήλωσή του στην εθνική συμφιλίωση. 
Ένας οραματιστής και ταυτόχρονα ρεαλιστής που αγωνίστηκε με θάρρος και ειλικρίνεια για τα πιστεύω του, για ιδέες και πολιτικές πολύ πιο μπροστά από την εποχή του.    
Θα σε θυμόμαστε ως τον ηγέτη που παρέμεινε σταθερός στις απόψεις του, που δεν άλλαξε, που έλεγε πάντα την αλήθεια, όσο πικρή κι αν ήταν. 
Η απώλεια του αφήνει ένα δυσαναπλήρωτο κενό και κάνει ακόμη πιο φτωχή την πολιτική ζωή και τη χώρα μας.  
Καλό ταξίδι Πρόεδρε».    

Πρυτανεία Πολυτεχνείου Κρήτης

Με τη γνωστοποίηση της είδησης του θανάτου του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, πρώην Πρωθυπουργού και Επίτιμου Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, θα θέλαμε να εκφράσουμε τα ειλικρινή και θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του.
Για το Πολυτεχνείο Κρήτης, ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης οραματιζόταν ένα σύγχρονο, εξωστρεφές και αυτόνομο Πανεπιστήμιο, στα πρότυπα των καλύτερων Ιδρυμάτων του εξωτερικού. Η συμβολή του πρώην Πρωθυπουργού στην πρόοδο του Ιδρύματος και την ανάπτυξη των υποδομών του ήταν καθοριστική και διήρκησε από το έτος ιδρύσεως του Πολυτεχνείου Κρήτης το 1977 μέχρι και σήμερα. 
Την 1η Αυγούστου 2014, τo Πολυτεχνείο Κρήτης απένειμε την ανώτατη τιμητική διάκριση του Ιδρύματος, το Χρυσό Μετάλλιο, στον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, ως ένδειξη αναγνώρισης της σημαντικής συμβολής του στην ίδρυση και ανάπτυξη του Ιδρύματος. 
O Kωνσταντίνος Μητσοτάκης έφυγε από τη ζωή αποτελώντας έναν από τους μεγαλύτερους οραματιστές στον χώρο της  πολιτικής. Η ενέργεια στο έργο του και το πάθος του για τη ζωή αποτελεί παράδειγμα για όλους μας.
   
Ο Πρύτανης του Πολυτεχνείου Κρήτης Καθηγ. Βασίλειος Β. Διγαλάκης
Οι Αναπληρωτές Πρύτανη Καθηγ. Νικόλαος Π. Νικολαΐδης, Καθηγ. Γεώργιος Ε. Σταυρουλάκης

Ν.Ε. Χανίων ΠΑΣΟΚ

«Με λύπη μας πληροφορηθήκαμε ότι τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας,  29ης Μαΐου 2017, έφυγε από τη ζωή ο συντοπίτης μας  πρώην Πρωθυπουργός και επίτιμος Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κωνσταντίνος Μητσοτάκης.
Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης υπήρξε μια σημαντικότατη  και ισχυρή προσωπικότητα που σημάδεψε την πολιτική ζωή του τόπου στην μεταπολεμική περίοδο. Παρέμεινε ενεργός μέχρι την τελευταία στιγμή, πιστός στις απόψεις του για την παράταξή του και τη χώρα. 
Aφησε έντονο το αποτύπωμά του στη δημόσια ζωή με την ενεργό παρουσία του σε κρίσιμες περιόδους της χώρας και με το πάθος της συμμετοχής στα πολιτικά δρώμενα, το οποίο τον χαρακτήριζε.
Eκφραζουμε τα θερμά μας  συλλυπητήρια στην οικογένειά του.»

Νίκος Παπαδάκης Γενικός Διευθυντής Εθνικού Ιδρύματος “Ελευθέριος Βενιζέλος”

Με μεγάλη λύπη αποχαιρετούμε τον πρώην πρωθυπουργό Κωνσταντίνο Μητσοτάκη. Έναν από τους κορυφαίους πρωταγωνιστές της μεταπολεμικής πολιτικής ιστορίας της χώρας που άφησε ανεξίτηλο το αποτύπωμά του στη δημόσια ζωή. Εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής Χανίων το 1946 σε ηλικία 28 ετών και υπήρξε ο κοινοβουλευτικός άνδρας με τις περισσότερες θητείες στην ιστορία της Βουλής των Ελλήνων, υπηρετώντας με πάθος τον κοινοβουλευτισμό και τους δημοκρατικούς θεσμούς. Ανέλαβε πολύ νέος υπουργικά καθήκοντα, διετέλεσε επί σχεδόν μία δεκαετία πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και επί τριάμισι χρόνια πρωθυπουργός. Με αταλάντευτες θέσεις για τις στρατηγικές επιλογές της χώρας και τον ευρωπαϊκό της προσανατολισμό.  
Σε εποχές δύσκολες για τον τόπο, έδωσε το δυναμικό του παρών στην εθνική αντίσταση. Συνελήφθη την 21η Απριλίου 1967 και αργότερα διέφυγε στο εξωτερικό όπου ανέπτυξε σημαντική αντιστασιακή δράση. 
Χάρη στους στενούς συγγενικούς δεσμούς του με τον Ελευθέριο Βενιζέλο, και από τους δύο γονείς του, είχε την ευκαιρία να τον γνωρίσει σε μικρή ηλικία και να εμπνευστεί από τα φιλελεύθερα ιδεώδη και τις παρακαταθήκες του μεγάλου πολιτικού.     
Ιδρυτικό μέλος του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος», παρακολουθούσε πάντοτε με μεγάλο ενδιαφέρον το έργο του.  
Εκ μέρους του Ιδρύματος, εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του. 

Μαρία Λιονή Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνης

« Σήμερα έφυγε από κοντά μας ένας πολιτικός άνδρας, που σφράγισε με την παρουσία του το δημόσιο βίο της μεταπολεμικής Ελλάδας. Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης υπηρέτησε την Ελλάδα από πληθώρα κυβερνητικών θέσεων με σεβασμό στη Δημοκρατία και τον Κοινοβουλευτισμό και ανεξαρτήτως πολιτικών πεποιθήσεων έμεινε στη συνείδηση των Ελλήνων ως ένας πολιτικός της παλιάς γενιάς, που ξεχώρισε για την ευφυΐα, τη διορατικότητα και την παρρησία του.
Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του».

Δήμος Κισσάμου

Ο Δήμος Κισσάμου και ο Δήμαρχος Θεόδωρος Σταθάκης εκφράζουν  τα θερμά τους συλλυπητήρια  στην οικογένεια και στους οικείους του, για το θάνατο του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.

Ο Χανιώτης πρώην πρωθυπουργός, υπήρξε μια τεράστια πολιτική προσωπικότητα και πρωταγωνίστησε στα “δρώμενα” της Ελλάδος για περισσότερο από μισό αιώνα, διαμορφώνοντας τα πολιτικά και κοινωνικά πεπραγμένα της χώρας. Στη διάρκεια της καριέρας του, εξέφρασε, πολλές φορές, απόψεις που μελλοντικά αποδείχτηκαν εύστοχες. Η απώλεια μάλιστα, του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη κλείνει έναν κύκλο μιας Γενιάς σπουδαίων Ελλήνων πολιτικών.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει…

Εργατικό Κέντρο Χανίων

Με λύπη μας πληροφορηθήκαμε σήμερα το πρωί ότι έφυγε από τη ζωή ο συντοπίτης μας,  πρώην Πρωθυπουργός και επίτιμος Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κωνσταντίνος Μητσοτάκης.
 
Το Εργατ/κό Κέντρο ν. Χανίων εκφράζει τα θερμά και ειλικρινή του συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος πρώην πρωθυπουργού και συντοπίτη μας  κ. Κωνσταντίνου Κυριάκου Μητσοτάκη.

Βασίλης Λαμπρινός Δήμαρχος Ηρακλείου Πρόεδρος ΠΕΔ Κρήτης
 
O Κωνσταντίνος Μητσοτάκης σφράγισε με την πορεία και την δράση του το δεύτερο ήμισυ του 20ού αιώνα στην Ελλάδα.
Υπήρξε από τους πολιτικούς που εναντιώθηκαν στον δημαγωγικό λόγο και στον λαϊκισμό, μη διστάζοντας να υπερασπιστεί, παρά τον αντιδημοφιλή αντίκτυπο, ζητήματα κρίσιμα για το δημόσιο συμφέρον, επιλέγοντας τον ρεαλισμό και την μακρά προοπτική για τον τόπο ως γνώμονα των πολιτικών του επιλογών. 
Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

Τάσος Βάμβουκας Δήμαρχος Χανίων

Έφυγε από τη ζωή ένα άξιο τέκνο των Χανίων, της Κρήτης, της πατρίδας μας. 

Έφυγε ένας μεγάλος πολιτικός ηγέτης, που σφράγισε τη νεότερη Ιστορία της Ελλάδας, ιδιαίτερα κατά το β΄ ήμισυ του 20ου αιώνα, εκλεγόμενος για πρώτη φορά Βουλευτής Χανίων ήδη από τις βουλευτικές εκλογές του 1946, επί σειρά ετών Υπουργός σε πολλές μεταπολεμικές κυβερνήσεις, επίτιμος Πρόεδρος της Ν.Δ. και πρώην Πρωθυπουργός της χώρας. Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο με τη στάση και τις αποφάσεις του σε κρίσιμες στιγμές της σύγχρονης ελληνικής πολιτικής ιστορίας, ως ένας εκ των πρωταγωνιστών. 

Πολιτικός, που δεν δίσταζε να λέει αυτό που πραγματικά πίστευε, κάτι το οποίο παραδέχονται τόσο οι φίλοι όσο και οι πολιτικοί του αντίπαλοι. Υπήρξε δε υποστηρικτής της Εθνικής Συνεννόησης, την οποία  και εφάρμοσε στην πράξη,  όποτε του δόθηκε ευκαιρία στη μακρά πολιτική του διαδρομή. 

Διορατικότητα, θάρρος, κρίση, λογική, συνέπεια και ρεαλισμός, μερικά από τα κυριότερα χαρακτηριστικά ενός ευρωπαίου πολιτικού με διεθνές κύρος, που η Ιστορία θα κατατάξει στο πάνθεον των μεγάλων και άξιων πολιτικών. 
Ο Δήμος και η κοινωνία των Χανίων θ΄αποδώσουν και μετά θάνατον την πρέπουσα τιμή στο ξεχωριστό αυτό μέλος τους. Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του.

Γιώργος Σταθάκης Βουλευτής Χανίων

Έφυγε σήμερα από τη ζωή ένας σπουδαίος πολιτικός άνδρας. Θέλω να εκφράσω τα ειλικρινή και θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη. Υπήρξε μία προσωπικότητα που με τη δράση του σημάδεψε τη σύγχρονη πολιτική ιστορία της Ελλάδας, καθώς αγωνίστηκε για να ενισχύσει την Ευρωπαϊκή και διεθνή παρουσία της χώρας μας. Θα τον θυμόμαστε και θα τον τιμούμε για την μακρά προσφορά του στην Ελλάδα και την ιδιαίτερη πατρίδα μας τα Χανιά.

Ιωάννης Μαλανδράκης Δήμαρχος Πλατανιά

Έφυγε από τη ζωή ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, ένας  Μεγάλος Πολιτικός που πρόσφερε με την διαδρομή του, για περισσότερο από μισό αιώνα, στην πολιτική ζωή της χώρας . 

Η μακριά πολιτική  του διαδρομή,  οι αποφάσεις του, αλλά και η στάση που κράτησε σε πολλά θέματα, σφράγισαν  καταλυτικά  την πολιτική και κοινωνική  ζωή του τόπου μας.

Σε πολλές περιπτώσεις οι ρηξικέλευθες  απόψεις του, σε μεταγενέστερα έτη δικαιώθηκαν. 

Είναι σίγουρο ότι η αποδημία του, κλείνει τον κύκλο μιας μεγάλης γενιάς Ελλήνων πολιτικών, που έδρασαν καθοριστικά στο δεύτερο μισό του 20ου αιώνα.

Επίσης είναι  αδιαμφισβήτητη η αγάπη και το ενδιαφέρον του,  που επέδειξε σε όλα τα χρόνια της πολιτικής του διαδρομής , για τον τόπο μας και ιδιαίτερα για  τα Χανιά.

Εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

Ελληνική Κίνηση Ευρωπαίων Φεντεραλιστών Κρήτης

Οι Ευρωπαίοι Φεντεραλιστές Κρήτης εκφράζουν την βαθύτατη θλίψη τους για τον θάνατο του π. πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, απευθύνοντας στην οικογένεια του , στο κόμμα της ΝΔ τα θερμά τους συλληπητήρια.

Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, σφράγισε επι επτά 10ετίες τα δημόσια πράγματα της Κρήτης. της Ελλάδος, συμμετέχοντας στην Εθνική Αντίσταση, επιτυγχάνοντας να μην εξαπλωθεί η εμφύλια διαμάχη στην Κρήτη. Χαρακτηριστικά του η πολιτική μετριοπάθεια, ο φιλελεύθερος, δημοκρατικός πατριωτισμός, η πίστη στον πολιτικό διάλογο, η σταθερότητα των απόψεων του.

Ένας πολιτικός ηγέτης που πρωταγωνίστησε μαζί με άλλους στην μεταπολεμική ζωή της χώρας, με ενεργό ρόλο στην επιστροφή της Δημοκρατίας, την εδραίωση της, συμβάλλοντας στην εξάλειψη πολιτικών παθών και στην επίτευξη της εθνικής συμφιλίωσης.

Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης εργάσθηκε μεταπολιτευτικά για την ολοκλήρωση μιας μακράς πολιτικής προσπάθειας για την ένταξη της χώρας στην ΕΟΚ, ήταν μεταξύ των πολιτικών που από το σύνολο σχεδόν του δημοκρατικού πολιτικού φάσματος συνέβαλαν στην διαμόρφωση μιας κοινάς αποδεκτής θέσης ως προς την αναγκαιότητα συμμετοχής της στην εξελικτική ενοποιητική διαδικασία. 

Υπο την πρωθυπουργία του, στην ιστορική Σύνοδο Κορυφής του Μάαστριχτ, η Ελλάδα συντάχθηκε  μεταξύ εκείνων των κρατών-μελών της ΕΟΚ που εξέφρασαν πιο προωθημένα την εμβάθυνση της ευρωπαϊκής ενοποίησης, την Πολιτική Ένωση.

Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης έχει περάσει στην Ιστορία, αιωνία του η μνήμη.”

Ιωάννης Ζερβός Δήμαρχος Σφακίων

Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης υπήρξε ισχυρή προσωπικότητα που σημάδεψε την μεταπολεμική πολιτική ιστορία του τόπου μας.Παρέμεινε ενεργός μέχρι την τελευταία στιγμή πιστός στις απόψεις του για τη Χώρα.Η αγάπη του για την ιδιαίτερη πατρίδα του τα Χανιά τον οδήγησε να βάλει τη σφραγίδα του σε σημαντικά αναπτυξιακά έργα του τόπου μας.Η αμφίδρομη σχέση του με τα Σφακιά τα οποία επισκεπτόταν  σε κάθε ευκαιρία άποτυπώνεται απο την επιθυμία της οικογένειας του αντί στεφάνων  οι δωρεές να δοθούν προκειμένου να γίνει δεντροφύτευση στα Λευκά Ορη. Θερμά συλληπητήρια στους οικείους του.

Φιλολογικός Σύλλογος “Χρυσόστομος”

Το Δ.Σ. του Φιλολογικού Συλλόγου «Χρυσόστομος» αμέσως μετά την αναγγελία του αδόκητου θανάτου του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, τέως πρωθυπουργού της χώρας και ιστορικής προσωπικότητας της πολιτικής και εθνικής μας ζωής με τεράστια προσφορά στον τόπο, συνήλθε σήμερα, 29 Μαΐου ημέρα Δευτέρα και ώρα 10.00 π.μ., σε έκτακτη συνεδρίαση στα γραφεία του Συλλόγου και αποφάσισε ομόφωνα τα εξής:

  • Να παραστεί αντιπροσωπεία του στην εξόδιο ακολουθία και να εκφράσει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

  • Να καταθέσει στη μνήμη του, αντί στεφάνου, χρηματικό ποσό στο Σύλλογο Αυτιστικών Παιδιών «Η Μεγαλόχαρη»

  • Να δημοσιεύσει το παρόν ψήφισμα στον τοπικό τύπο

  • Να διοργανώσει, εν ευθέτω χρόνω, στην αίθουσα του Συλλόγου, ειδική εκδήλωση για να τιμηθεί η μνήμη του εκλιπόντος, ο οποίος υπήρξε επίτιμος Πρόεδρος και ευεργέτης του Συλλόγου μας.

Ποτάμι Ν. Χανίων

Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης βρίσκεται από σήμερα στην αγκαλιά της Ιστορίας.

Φιλελεύθερος πολιτικός, σημάδεψε με τη δράση του και άφησε ανεξίτηλα το στίγμα του στην πολιτκή ζωή της πατρίδας μας για περισσότερο από 60 χρόνια.

Πιστός στις αρχές του Κοινοβουλευτισμού, της Δημοκρατίας και της Εθνικής Συμφιλίωσης. Απέφυγε το λαϊκισμό, διατύπωνε πάντοτε με πάθος τις απόψεις του ,χωρίς δισταγμό και κέρδισε τον σεβασμό φίλων και πολιτικών αντιπάλων.

Μαζί του κλείνει και ένας κύκλος μεγάλων Ευρωπαίων πολιτικών, που εργάστηκαν με πίστη και αφοσίωση για το όραμα της Ενωμένης Ευρώπης.

Η ιδιαίτερη πατρίδα του, τα Χανιά μας, για τα οποία πάντοτε έδειχνε ιδιαίτερο ενδιαφέρον και αγάπη, είναι από σήμερα φτωχότερα.
Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλληπητήρια στην οικογένεια και τους φίλους του

ΚΙΔΗΣΟ Χανίων

Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, συμμετείχε επί πολλές δεκαετίες σε όλα τα γεγονότα που καθόρισαν τις πολιτικές εξελίξεις και την πορεία του τόπου. Σε πολλά από αυτά, πρωταγωνίστησε και έβαλε τη δική του προσωπική σφραγίδα.

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Χανίων Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών εκφράζει τη λύπη της για το θάνατό του και τα θερμά της συλλυπητήρια προς την οικογένειά του.

ΟΕΒΕΝΧ

Η ΟΕΒΕΝΧ εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος πρώην πρωθυπουργού και συντοπίτη μας Κωνσταντίνου Μητσοτάκη. Ένας  άνθρωπος  που πρωταγωνίστησε στη σύγχρονη ιστορία του τόπου. Μια προσωπικότητα που αφήνει πίσω του μια βαριά πολιτική κληρονομιά.

Δικηγορικός Σύλλογος Χανίων

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Χανίων, αποχαιρετά με σεβασμό τον Πρώην Πρωθυπουργό και Δικηγόρο, Κωνσταντίνο Μητσοτάκη.
Ένα μεγάλο Πολιτικό, που σφράγισε με την παρουσία του, επί 70 έτη, την πολιτική του τόπου και, ιδιαίτερα τα Χανιά και την Κρήτη. 

Υπηρέτησε την Δημοκρατία, την Εθνική Ενότητα και αγάπησε την Πατρίδα του και ιδιαίτερα την Κρήτη.

Ιδιαιτέρως τον ευχαριστούμε, για την αγάπη και το διαρκές ενδιαφέρον του, για τον Δικηγορικό Σύλλογο Χανίων, ο οποίος, τιμώντας την μνήμη του, εκφράζει τα θερμά του Συλλυπητήρια στους οικείους του, το συμβούλιο του Συλλόγου θα παραστεί στην Εξώδιο Ακολουθία και θα κατατεθεί στη μνήμη του χρηματικό ποσό σε ίδρυμα της Πόλεως.

Βάλια Βαγιωνάκη Βουλευτής Χανίων ΣΥΡΙΖΑ

Η Βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ, κα Βάλια Βαγιωνάκη, πληροφορούμενη τον θάνατο του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, πρώην Πρωθυπουργού και συντοπίτη μας, εξέφρασε τα συλλυπητήρια της στην οικογένεια του εκλιπόντος μέσω σχετικής επιστολής.

ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΛΑΤΑΝΙΑ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ ΕΚΛΕΙΠΟΝΤΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

Μια ξεχωριστή προσωπικότητα, μια ηγετική φυσιογνωμία.
Σφράγισε την μεταπολεμική ιστορία.
Η προσφορά του ήταν μεγάλη για το έθνος και ειδικότερα για την Κρήτη.
Θα τον θυμόμαστε πάντα.
Θερμά συλλυπητήρια.

Ντουντουλάκης  Μανώλης 
Επικεφαλής αξιωματικής αντιπολίτευσης 
Δήμου Πλατανιά

Μετά Τιμής
ΝΤΟΥΝΤΟΥΛΑΚΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ
ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΠΛΑΤΑΝΙ

Ινστιτούτο Επαρχιακού Τύπου

Το Ινστιτούτο Επαρχιακού Τύπου εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια του πρώην πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Μητσοτάκη. Ο εκλιπών διατέλεσε επί σειρά ετών μέλος της “οικο- γένειας” του Περιφερειακού Τύπου, μέσω της ιστορι- κής εφημερίδας “ΚΗΡΥΚΑΣ Χανίων” και ως πολιτικός επεδείκνυε ζωηρό ενδιαφέρον για ζητήματα που αφορούσαν στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης της Περιφέρειας

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook