Η αναφορά κατά του Γιάννη Στουρνάρα που δημιούργησε σάλο

«Φωτιά» στην πολιτική αντιπαράθεση άναψε ένα σχόλιο σε λογαριασμό στο Facebook με το όνομα του ειδικού γραμματέα της ΕΣΗΕΑ, Γιώργου Φιλιππάκη, μια ημέρα μετά την τρομοκρατική επίθεση εναντίον του πρώην πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου.

Στον εν λόγω λογαριασμό «ανέβηκε» ένα μακροσκελές ποστ, στο οποίο μεταξύ άλλων αναφερόταν: «Για να είμαι ξεκάθαρος δεν θα με ενοχλούσε καθόλου αν έσκαγε και μια ακόμα βόμβα στα πόδια του Στουρνάρα».

Ακολούθησε… καταιγίδα!

Το ποστάρισμα προκάλεσε αντιδράσεις, ενώ υπήρξε παρέμβαση εισαγγελέα, έπειτα από σχετική καταγγελία που απέστειλε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος στον υπουργό Δημόσιας Τάξης, Νίκο Τόσκα.

Ο εισαγγελέας υπηρεσίας της Εισαγγελίας Πρωτοδικών έδωσε το απόγευμα του Σαββάτου (27/05) εντολή για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, ώστε να διαπιστωθεί αν έχουν γίνει αξιόποινες πράξεις σχετικά με αναρτήσεις, σχόλια και απειλές στα social media κατά του Γιάννη Στουρνάρα.

«Μόλις με συνέλαβαν»

Τα ξημερώματα της Κυριακής (28/05), στο λογαριασμό του δημοσιογράφου στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης αναγραφόταν το εξής: «Μόλις με συνέλαβαν».

Ουδέποτε συνελήφθη ο ειδικός γραμματέας της ΕΣΗΕΑ, Γιώργος Φιλιππάκης, ανέφεραν ωστόσο εισαγγελικές πηγές, καθώς στην παραγγελία του εισαγγελικού λειτουργού δεν τίθεται ζήτημα αυτόφωρης διαδικασίας.

Παράλληλα, σε δήλωσή του ο συνήγορος του κ. Φιλιππάκη, Γιάγκος Λαμπίρης, τόνισε: «Ο Γιώργος Φιλιππάκης δεν έχει καμία σχέση με την ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο FACEBOOK στην οποία αναφερόταν ότι συνελήφθη. Ο άγνωστος που διέδωσε αυτή την ψευδή πληροφορία, κατέβασε και την προηγούμενη ανάρτηση που αφορούσε στον Γιάννη Στουρνάρα. Ο Γιώργος Φιλιππάκης δεν υπάρχει περίπτωση να κατεβάσει την άποψή του, στην οποία και φυσικά εμμένει».

Αντιδράσεις πολιτικών φορέων

Το όλο ζήτημα δημιούργησε ένα νέο «ρινγκ» λεκτικών διαπληκτισμών μεταξύ κυβέρνησης-αντιπολίτευσης και όχι μόνο.  Ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία και το «μιντιακό κατεστημένο» για προσπάθεια πολιτικής εκμετάλλευσης της τρομοκρατικής επίθεσης κατά του πρώην πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου.

Όπως σημειώνεται «την τρομοκρατική επίθεση κατά του Λ. Παπαδήμου ακολούθησε μια άθλια προσπάθεια πολιτικής εκμετάλλευσής της από τη ΝΔ και από συμμάχους της στο μιντιακό κατεστημένο. Η στόχευσή τους είναι να χρεώσουν στον ΣΥΡΙΖΑ και την κυβέρνηση το τρομοκρατικό χτύπημα, να σπιλώσουν, να στήσουν ένα ιδιότυπο σκηνικό εμφυλιοπολεμικού διχασμού, να ποινικοποιήσουν την πολιτική αντιπαράθεση και να δείξουν ότι η πολιτική κριτική δήθεν οπλίζει τους τρομοκράτες».

Ο ΣΥΡΙΖΑ, καταλήγει ως εξής: «Δεν είναι μόνο η τρομοκρατία που αποτελεί τελικά κίνδυνο για τη δημοκρατία, αλλά και αυτή η χυδαία πολιτική εκμετάλλευση που χαρίζει σε όσους κρύβονται πίσω από την τρομοκρατική επίθεση αυτό που επιζητούν: να γίνουν το επίκεντρο του δημόσιου διαλόγου. Δεν θα τους ακολουθήσουμε σε αυτόν τον ολισθηρό δρόμο».

Από την πλευρά της, η Νέα Δημοκρατία με ανακοίνωσή της τονίζει: «Οφείλουμε να αποδεικνύουμε στην πράξη ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα ελευθερίας, Δημοκρατίας και ασφάλειας. Ο διχαστικός λόγος, η χυδαιότητα και η προτροπή στη βία και την τρομοκρατία έφεραν τη χώρα μέχρι εδώ. Αποτελούν κίνδυνο για τη Δημοκρατία, την ομαλότητα και την κοινωνική συνοχή».

Και προσθέτει: «Όσο η κυβέρνηση σιωπά ή αδρανεί απέναντι σε τέτοια φαινόμενα, επωμίζεται βαρύτατες ευθύνες για την πορεία της χώρας. Καλούμε την κυβέρνηση, πέρα από τις αυτονόητες δηλώσεις, να δράσει αποφασιστικά για την αντιμετώπιση αυτού του φαινομένου».

Το ΚΚΕ με τη σειρά του τόνισε: «Όσοι προσπαθούν άμεσα ή έμμεσα να συνδέσουν την καταδικαστέα τρομοκρατική επίθεση σε βάρος του Λουκά Παπαδήμου, με τη δικαιολογημένη αγανάκτηση, την αντίσταση και τους αγώνες του λαού, το μόνο που κάνουν είναι να επιβεβαιώνουν ποιος είναι ο πραγματικός στόχος αυτών των προβοκατόρικων επιθέσεων».

«Κάποιος μπήκε στον λογαριασμό μου»

«Εννοώ κάθε μία λέξη από τις λέξεις που έγραψα στο Facebook» είπε ο Γιώργος Φιλιππάκης, μιλώντας στο «Εθνος» για όσα έγιναν και ακολούθησαν από το βράδυ της Παρασκευής και μετά. Ωστόσο, τόνισε ότι δεν έγραψε εκείνος ότι τον συνέλαβαν.

Ο κ. Φιλιππάκης σημείωσε ότι η επίμαχη ανάρτηση, στην οποία έγραψε ότι δεν θα τον ενοχλούσε αν έσκαγε μια βόμβα στα πόδια του Γιάννη Στουρνάρα, ήταν η δεύτερη εκείνης της βραδιάς. «Κατά καιρούς έχω γράψει πολύ χειρότερα στο Facebook, όταν αναφέρομαι στα Μνημόνια, στη Χρυσή Αυγή και σε άλλα θέματα. Αλλά, επειδή γνωρίζω ότι το Facebook είναι το μέρος στο οποίο μπορείς να δεις τα προσωπικά του καθενός, είμαι πολύ προσεκτικός σε αυτά που γράφω. Στη συγκεκριμένη περίπτωση βαρέθηκα να ακούω και να διαβάζω τον πόνο για τον Παπαδήμο».

Επίσης, σημειώνει ότι δεν είχε καταλάβει την έκταση που πήρε το θέμα μέχρι αργά το βράδυ του Σαββάτου, όταν δέχτηκε ένα τηλεφώνημα από τον δικηγόρο του. «Ημουν σε ένα φιλικό σπίτι και με πήρε στις 9 το βράδυ τηλέφωνο ο δικηγόρος μου για να με ενημερώσει. Αν είχε βγει ένταλμα σύλληψης, να είστε σίγουροι ότι δεν είχα καμία διάθεση να περάσω το Σαββατοκύριακο στο κρατητήριο. Ούτε μήνυση εναντίον μου υποβλήθηκε, απλά διατάχτηκε προκαταρκτική εξέταση», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Για ό,τι αφορά τα περί σύλληψής του, ο κ. Φιλιππάκης αποδίδει τη σχετική μεταμεσονύκτια ανάρτηση σε παραβίαση του λογαριασμού του από αγνώστους, απάντησε: «Δεν το έγραψα εγώ ότι με συνέλαβαν. Κάποιος μπήκε στον λογαριασμό μου, δεν ξέρω πώς, και το έγραψε εν αγνοία μου. Και δεν έκανε μόνο αυτό, αλλά έσβησε και τις δύο αναρτήσεις της Παρασκευής, η μία εκ των οποίων ήταν αυτή για τον Γιάννη Στουρνάρα. Εγώ δεν θα το έκανα από μόνος μου. Εννοώ κάθε μία λέξη από αυτές που έγραψα».

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook