Έξι άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και οι πέντε υπάλληλοι ενός γραφείου κηδειών, σκοτώθηκαν σήμερα στο Αρά, στην Ακτή Ελεφαντοστού, από αστυνομικούς που καταζητούσαν τους δράστες μιας ληστείας, όπως ανέφεραν ένας κάτοικος της περιοχής αυτής και μια δικαστική πηγή.

«Το σοκ είναι τεράστιο. Οι νεκροθάφτες επέστρεφαν στο Αμπιτζάν μετά από μια κηδεία όταν το όχημά τους, μια νεκροφόρα, μπήκε στο στόχαστρο των αστυνομικών», είπε ο Φιρμίν Κουακού, ένας κάτοικος του Αρά.

Η αστυνομία αναζητούσε τους ληστές που άρπαξαν 32 εκατομμύρια φράγκα (περίπου 49.000 ευρώ) από έναν εύπορο έμπορο της περιοχής.

Σύμφωνα με τον Κουακού, πέντε υπάλληλοι του γραφείου κηδειών και ένας περαστικός σκοτώθηκαν από τα πυρά. Τον απολογισμό αυτό επιβεβαίωσε και ο κυβερνητικός επίτροπος (στρατιωτικός εισαγγελέας), ο συνταγματάρχης Ανζ Κεσί, προσθέτοντας ότι διενεργείται ήδη έρευνα για την υπόθεση. Έχουν συλληφθεί τέσσερις αστυνομικοί και ο επικεφαλής της ομάδας τους.

Τον Οκτώβριο του 2016 όλοι οι αστυνομικοί της πόλης Κατιολά αποσπάστηκαν σε άλλες περιοχές μετά από μια υπόθεση αστυνομικής βίας που στοίχισε τη ζωή σε έναν άνθρωπο και προκάλεσε ταραχές στην περιοχή. 

Στα τέλη Οκτωβρίου του ίδιου έτους ένα αστυνομικό τμήμα δέχτηκε επίθεση στην Νταλόα, την τρίτη σε μέγεθος πόλη της Ακτής Ελεφαντοστού, από αγνώστους που κατάφεραν να αποσπάσουν όπλα και να απελευθερώσουν τους κρατούμενους.

ΑΠΕ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook