Πέρασε το πρώτο κρίσιμο τεστ για την έγκριση της δεύτερης δόσης του δανείου η Πορτογαλία, καθώς η τρόικα δηλώνει ικανοποιημένη από την εφαρμογή του μνημονίου. Η Πορτογαλία συμφώνησε να δεχθεί δάνειο ύψους 78 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε τρία χρόνια με αντάλλαγμα ένα αυστηρό πρόγραμμα λιτότητας.

«Με ικανοποίηση ανακοινώνω τη θετική εκτίμηση εκ μέρους της αποστολής της τρόικας» ανέφερε ο Πορτογάλος υπουργός Οικονομικών Βίτορ Γκάσπαρ.

«Η αποστολή υπογράμμισε την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να εφαρμόσει το πρόγραμμα το οποίο υιοθετήθηκε τον Μάιο» πρόσθεσε.

Η Πορτογαλία συμφώνησε να δεχθεί δάνειο ύψους 78 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε τρία χρόνια με αντάλλαγμα ένα αυστηρό πρόγραμμα λιτότητας. Η νέα κεντροδεξιά κυβέρνηση προσπαθεί να μειώσει το έλλειμμα στον προϋπολογισμό από 9,1% το 2010 στο 5,9% το 2011 και στο 3% το 2013.

Οι εκπρόσωποι της ΕΕ και του ΔΝΤ αναμένεται εντός της ημέρας να παρουσιάσουν τα συμπεράσματά τους σε συνέντευξη Τύπου στην έδρα της αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στη Λισαβόνα από την πρώτη τους αποστολή αξιολόγησης της εφαρμογής του λεγόμενου σχεδίου διάσωσης της πορτογαλικής οικονομίας.

Η έγκριση των μέτρων τα οποία εφαρμόζει η κυβέρνηση της Πορτογαλίας από την τρόικα, σύμφωνα με το δημοσίευμα στο in.gr, αποτελεί προϋπόθεση για την αποδέσμευση της δεύτερης δόσης του δανείου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook