Οι διατροφικές μας επιλογές είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με την υγεία μας.

Η υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή συμβάλλει στην πρόληψη πληθώρας ασθενειών, από την καρδιοπάθεια και τον διαβήτη έως τον καρκίνο.

Όσον αφορά τον καρκίνο συγκεκριμένα, είναι αδιαμφισβήτητο ότι η σωστή διατροφή, σε συνδυασμό με τη συστηματική γυμναστική και το υγιές σωματικό βάρος, αποτελεί «κλειδί» στην πρόληψη του καρκίνου.

Η αντικαρκινική δράση ορισμένων τροφών αποδίδεται φυσικά στα μοναδικά και πολύτιμα συστατικά που μας παρέχουν. Πολλά είναι τα συστατικά που έχουν συνδεθεί με τη μείωση του κινδύνου διαφόρων μορφών καρκίνου, όμως για τα τρία που θα δείτε παρακάτω τα επιστημονικά τεκμήρια είναι ιδιαιτέρως ισχυρά.

1. Καροτενοειδή

Οφέλη: Πολυάριθμες μελέτες υποδεικνύουν ότι ορισμένα καροτενοειδή προστατεύουν από τον καρκίνο του πνεύμονα και ενδεχομένως από τον καρκίνο του μαστού και του προστάτη.
Σε ποιες τροφές βρίσκονται: Ντομάτα, πράσινα φυλλώδη λαχανικά, καρότο, καρπούζι, παπάγια, γκρέιπφρουτ, πιπεριά, γκουάβα, σπαράγγια, κόκκινο λάχανο, κολοκύθα, αρακάς, μπρόκολο, λαχανάκια Βρυξελλών.

2. Ισοθειοκυανάτες

Οφέλη: Μειώνουν τον κίνδυνο για διάφορες μορφές καρκίνου.
Σε ποιες τροφές βρίσκονται: Λαχανάκια Βρυξελλών, κράμβη, λάχανο, λαχανίδα (κέιλ), μπρόκολο, κουνουπίδι.

3. Ανθοκυανίνες

Οφέλη: Έχουν αντιοξειδωτική και αντιφλεγμονώδη δράση, διαδικασία που λειτουργεί προστατευτικά ενάντια στον καρκίνο.
Σε ποιες τροφές βρίσκονται: Μούρα, κόκκινο σταφύλι, κόκκινο λάχανο, κεράσι, κρεμμύδι, κοκκινόφυλλο μαρούλι, ραπανάκι, μελιτζάνα, μαύρα φασόλια, δαμάσκηνο.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook