Αν και συνταξιοδοτήθηκε πριν από 15 χρόνια δεν έλειψε ούτε μια ημέρα από το πλευρό του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη

Ήταν ο άνθρωπος που έζησε μια ολόκληρη ζωή στο πλευρό του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη. Ήταν κυριολεκτικά η σκιά του για 40 χρόνια. Στις πιο εύκολες, τις πιο ανθρώπινες αλλά και στις πιο δύσκολες στιγμές της πολυκύμαντης ζωής του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη ήταν εκεί. Όσοι τον γνώριζαν μίλαγαν πάντα για την προσήλωση του στον Πρόεδρο, το ευθύ του βλέμμα και τις χειραψίες που… τσάκιζαν κόκαλα. Όσοι δεν τον ήξεραν θεωρούσαν ότι ενδεχομένως να ήταν ένας άνθρωπος από το στενό συγγενικό περιβάλλον του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη και όχι ο άνθρωπος της ασφάλειας του. 

Ο Μανούσος Γρυλλάκης ήταν στο πλευρό του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη από το 1978 μέχρι τα ξημερώματα της 29ης Μαΐου που άφησε την τελευταία του πνοή. Είχε πάντα το γενικό πρόσταγμα για τα ζητήματα της ασφάλειας του πρώην πρωθυπουργού και ενδεικτικό της αφοσίωσης του είναι και το γεγονός ότι ενώ συνταξιοδοτήθηκε πριν από 15 χρόνια δεν έλειψε όυτε μια ημέρα από το πλευρό του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη. 

Και σήμερα το πρωί ο αγέρωχος Μανούσος λύγισε κι αυτός. Και όταν οι δημοσιογράφοι τον πλησίασαν για να πει μια κουβέντα για τον άνθρωπο και πολιτικό Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, έδειξε και πάλι την αφοσίωση του. «Ποιος είμαι εγώ για να μιλήσω με τον Πρόεδρο» απάντησε.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook