Ετάφη στο κοιμητήριο του χωριού του μαζί με τα οστά των γονιών του

Με τις τιμές ήρωα υποδέχθηκαν χθες στο χωριό του τα Παράκοιλα τα λείψανα του αγνοούμενου εδώ και 43 χρόνια, Γιώργου Ζερβομανώλη.

Ο ανθυπασπιστής Γιώργος Ζερβομανώλης, βαθμός στον οποίο προήχθη το 1908 με απόφαση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας μαζί με τη παρασημοφόρηση του από την Κυπριακή Δημοκρατία με το μετάλλιο της προάσπισης της Ελευθερίας και της Δημοκρατίας, πολέμησε σαν στρατιώτης της ΕΛΔΥΚ στη διάρκεια της εισβολής και σκοτώθηκε στις 16 Αυγούστου του 1974 στη μάχη του στρατοπέδου της ΕΛΔΥΚ. Ετάφη σε ομαδικό τάφο με άλλους συμπολεμιστές του και τα λείψανα του βρέθηκαν πρόσφατα και ταυτοποιήθηκαν με τη μέθοδο του DNA.

Χθες το πρωί, όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, το οστεοκιβώτιο καλυμμένο με την ελληνική και την κυπριακή σημαία μεταφέρθηκε, στρατιωτική συνοδεία, στον ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών στα Παράκοιλα, όπου τελέστηκε η εξόδιος ακολουθία παρουσία στρατιωτικών, πολιτικών και αυτοδιοικητικών αρχών. Στη συνέχεια δε ετάφη στο κοιμητήριο του χωριού του μαζί με τα οστά των γονιών του που έφυγαν από τη ζωή με την αγωνία του αγνοούμενου παιδιού τους.

Όπως ανακοινώθηκε η πλατεία του χωριού θα ονομαστεί «πλατεία Ανθυπασπιστή Γιώργου Ζερβομανώλη» ενώ θα φιλοτεχνηθεί και η προτομή του που θα τοποθετηθεί εκεί.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook