Ψάρεψαν 7 λαγοκέφαλους που ζύγιζαν συνολικά 25 κιλά – Πολλαπλασιάζονται με αμείωτους ρυθμούς στην Κρήτη

Δυο άτομα πήγαν στην ανατολική Κρητη για Shore Jigging και το αποτέλεσμα, όπως θα δείτε είναι άκρως ανησυχητικό. 

Η θάλασσα γεμάτη λαγοκεφαλους που φαίνεται οτι αν δεν υπάρξουν δραστικά μέτρα απο την πλευρά της πολιτείας θα είναι το μόνο ψάρι που θα μείνει στις θάλασσες μας.

Πρόκειται για ένα ψάρι πλέον πολύ γνωστό στην Κρήτη που, μεγαλώνει πολύ επικίνδυνα, το μέγεθος του μπορεί να ξεπεράσει τα 110 εκατοστά και το βάρος του τα 5 κιλά ενώ το κυριότερο είναι οτι προκαλεί προβλήματα και στους αλιείς, τρώγοντας ψάρια από τα παραγάδια, από τα δίχτυα, τα δολώματα κτλ. 

Τι είναι το Shore Jigging

Η τεχνική του shore jigging, δηλαδή του jigging από τη στεριά, βρίσκει εφαρµογή κυρίως από την άνοιξη και µέχρι τους τελευταίους µήνες του φθινοπώρου. Αυτό συµβαίνει διότι µε απευθυνόµαστε σε ψάρια τα οποία πλησιάζουν τις ακτές κυρίως του καλοκαιρινούς µήνες, χωρίς βέβαια αυτό να σηµαίνει ότι κάποιος δε µπορεί να ψαρέψει µε την τεχνική του shore jigging και τους υπόλοιπους µήνες, µε τις πιθανότητες πάντως για κάποιο καλό ψάρι να είναι µειωµένες.

Στην περίπτωση του shore jigging ο ψαράς προσπαθεί να δώσει ζωή σε ένα πλανάκι κατασκευασµένο από µέταλλο, κάνοντάς το να µοιάζει µε τραυµατισµένο µικρόψαρο, προσελκύοντας τα κυνηγόψαρα που ψάχνουν για εύκολη λεία. Η επίτευξη όµως του παραπάνω στόχου, κρίνεται αδύνατη χωρίς την ύπαρξη του κατάλληλου εξοπλισµού. Ο βασικός εξοπλισµός είναι αρχικά σαφώς το καλάµι και ο µηχανισµός και «αιχµή του δόρατος» είναι ο πλάνος του.

Στην τεχνική του jigging από τη στεριά, µπορούν να χρησιµοποιηθούν πολλοί πλάνοι. Στην ελληνική αγορά µπορεί ο καθένας να συναντήσει διάφορους τύπους πλάνων για την κάλυψη της συγκεκριµένης τεχνικής. Πλάνοι χαµηλού βάρους (κατάλληλοι για light shore jigging) ή βαρύτεροι για βαθιά νερά, πλάνοι κατασκευασµένοι µε διαφορετικές πλεύσεις και αντιδράσεις, και εντελώς διαφορετικό ζύγισµα, αλλά και πλάνοι µε ποικίλους χρωµατισµούς και χαρακτηριστικά. Εποµένως, δίνεται η δυνατότητα σε κάποιον που επιθυµεί να καταπιαστεί µε την τεχνική του shore jigging, να επιλέξει ανάµεσα σε πάρα πολλά είδη και τύπους πλάνων, καταλήγοντας σε όποιον πληροί τις προδιαγραφές του και ταιριάζει στις απαιτήσεις και τις ανάγκες του. Γι’ αυτό το λόγο, επιλέξαµε να σας παρουσιάσουµε µέσα από τις σελίδες του περιοδικού, µερικούς πλάνους της αγοράς απολύτως κατάλληλους για την τεχνική του shore jigging.

Πληροφορίες και περισσότερα για την μέθοδο Shore Jigging ΕΔΩ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook