Κινητοποίηση για τα αυθαίρετα οργανώνει η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου την Τετάρτη 7 Ιουνίου 2017 στον κόμβο Γιόφυρο στις 7,00μμ.

Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται:

“Καταγγέλλουμε το γεγονός ότι κατά την συνάντηση του δημάρχου Ηρακλείου κου Βασίλη Λαμπρινού με τον αναπληρωτή υπουργό αγροτικής ανάπτυξης κο Γιάννη Τσιρώνη που έγινε στις 26 Μάη 2017 στη Λότζια, στο θέμα των αυθαιρέτων, ο κος δήμαρχος είπε “Ο Δήμος Ηρακλείου έχει καταθέσει από το  Φθινόπωρο του 2015 υπόμνημα που συντάχθηκε ύστερα από αξιολόγηση των θέσεων και του συλλόγου των οικιστών, το οποίο περιελάμβανε τις προτάσεις του για το συγκεκριμένο ζήτημα,  οι περισσότερες εκ των οποίων είχαν γίνει αποδεκτές από το Υπουργείο.”

Να θυμίσουμε στον κο Δήμαρχο ότι το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου πρόσφατα, στις 10 Απρίλη του 2017, ψήφισε και μάλιστα ομόφωνα τις θέσεις των τριών σωματίων (Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Οικοδόμων και Συνταξιούχων ΙΚΑ) Ηρακλείου που είναι εντελώς αντίθετες με αυτές των οικιστών. Να θυμίσουμε ότι το ψήφισμα είναι το εξής :

<< Το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου αναγνωρίζει ότι το δικαίωμα στη στέγη για κάθε λαϊκή οικογένεια δεν μπορεί να θεωρείται αυθαιρεσία και συμπαραστέκεται στα δίκαια αιτήματα των δημοτών που παραβρέθηκαν στην συνεδρίαση του στις 10/4/2017.  Μπροστά στην ψήφιση του νέου νόμου που θα αφορά και τα ζητήματα των οικιστών καλεί την κυβέρνηση να νομοθετήσει ώστε:

Να διαγραφούν όλα τα πρόστιμα κυβέρνησης, δήμων και πολεοδομίας σε εργατικές λαϊκές οικογένειες για σπίτια και μικρομάγαζα. Να πληρώσουν και με το παραπάνω τα μεγάλα συμφέροντα.
Να σταματήσουν οι κατασχέσεις λογαριασμών, λοιπών περιουσιακών στοιχείων και δέσμευση ΑΦΜ εργαζομένων, αυτοαπασχολούμενων, ανέργων και ευπαθών ομάδων για πρόστιμα αυθαιρέτων.
Να επιλυθεί το πρόβλημα μεταβίβασης των ακινήτων και των εξ αδιαιρέτου ιδιοκτησιών.
Με ευθύνη και δαπάνες του κράτους, να εξασφαλιστεί κύρια κατοικία για κάθε εργατική –λαϊκή οικογένεια που να καλύπτει το σύνολο των αναγκών της.
Να προχωρήσουν άμεσα τα απαραίτητα έργα υποδομής στις γειτονιές (αντιπλημμυρική και αντισεισμική προστασία, υποδομές μεταφορών, ύδρευσης – αποχέτευσης, ενεργειακών δικτύων, σχολεία κλπ) επιλύοντας και το πρόβλημα χαρακτηρισμού χιλιάδων λαϊκών οικογενειών ως «αυθαίρετους οικιστές». 

Αυτά ήταν υποχρεωμένος και έπρεπε να πει ο κος Δήμαρχος στον υπουργό για να συμβαδίζουν τα λόγια με τις πράξεις του.

Οι θέσεις αυτές δεν έχουν καμία σχέση με τις θέσεις των οικιστών Ηρακλείου που ο πρόεδρος τους κος Μιχάλης Βλαχάκης καλεί τον Λαό να πληρώσει άλλο ένα χαράτσι για να τακτοποιήσει, τάχα, τα αυθαίρετα κτίσματα για τα οποία πρωταρχική ευθύνη έχει το κράτος.

Από την μία δεν επεκτείνει το σχέδιο πόλης για να κρατάει τον λαό σε ομηρεία ώστε να τον καλεί να πληρώνει χαράτσια κάθε λίγο και λιγάκι. Ενώ ταυτόχρονα από την άλλη, εξυπηρετεί τα μεγάλα συμφέροντα που με το νέο νόμο θα τακτοποιήσουν τις αυθαιρεσίες τους και θα συνεχίσουν να βγάζουν τεράστια κέρδη στις πλάτες των εργαζομένων.

    Καλούμε όλους τους Ηρακλειώτες να πάρουν μέρος στην κινητοποίηση που οργανώνουμε σε συνέχιση των δράσεων μας για τα αυθαίρετα, την Τετάρτη 7 Ιουνίου 2017 στον κόμβο Γιόφυρο στις 7,00μμ για να διατρανώσουμε  την φωνή μας για τα δίκαια αιτήματα μας για τα σπίτια μας.”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook