Ανακοίνωση των Ευρωπαίων Φεντεραλιστών Κρήτης για το θάνατο του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη:

Οι Ευρωπαίοι Φεντεραλιστές Κρήτης εκφράζουν την βαθύτατη θλίψη τους για τον θάνατο του π. πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, απευθύνοντας στην οικογένεια του , στο κόμμα της ΝΔ τα θερμά τους συλληπητήρια.

Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, σφράγισε επι επτά 10ετίες τα δημόσια πράγματα της Κρήτης. της Ελλάδος, συμμετέχοντας στην Εθνική Αντίσταση, επιτυγχάνοντας να μην εξαπλωθεί η εμφύλια διαμάχη στην Κρήτη. Χαρακτηριστικά του η πολιτική μετριοπάθεια, ο φιλελεύθερος, δημοκρατικός πατριωτισμός, η πίστη στον πολιτικό διάλογο, η σταθερότητα των απόψεων του.

Ένας πολιτικός ηγέτης που πρωταγωνίστησε μαζί με άλλους στην μεταπολεμική ζωή της χώρας, με ενεργό ρόλο στην επιστροφή της Δημοκρατίας, την εδραίωση της, συμβάλλοντας στην εξάλειψη πολιτικών παθών και στην επίτευξη της εθνικής συμφιλίωσης.

Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης εργάσθηκε μεταπολιτευτικά για την ολοκλήρωση μιας μακράς πολιτικής προσπάθειας για την ένταξη της χώρας στην ΕΟΚ, ήταν μεταξύ των πολιτικών που από το σύνολο σχεδόν του δημοκρατικού πολιτικού φάσματος συνέβαλαν στην διαμόρφωση μιας κοινάς αποδεκτής θέσης ως προς την αναγκαιότητα συμμετοχής της στην εξελικτική ενοποιητική διαδικασία. 

Υπο την πρωθυπουργία του, στην ιστορική Σύνοδο Κορυφής του Μάαστριχτ, η Ελλάδα συντάχθηκε  μεταξύ εκείνων των κρατών-μελών της ΕΟΚ που εξέφρασαν πιο προωθημένα την εμβάθυνση της ευρωπαϊκής ενοποίησης, την Πολιτική Ένωση.

Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης έχει περάσει στην Ιστορία, αιωνία του η μνήμη.        

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook