Την επιθυμία της να μην κηδευθεί δημοσία δαπάνη ο πρώην πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Μητσοτάκης γνωστοποίησε με επιστολή της η οικογένεια του εκλιπόντος στο Υπουργείο Εσωτερικών και τον αρμόδιο υπουργό Πάνο Σκουρλέτη.

Να μην τελεστεί δημοσία δαπάνη η κηδεία του πρώην πρωθυπουργού και επίτιμου προέδρου της ΝΔ Κωνσταντίνου Μητσοτάκη ζήτησε από την κυβέρνηση η οικογένεια του εκλιπόντος με ανακοίνωσή της.

Συγκεκριμένα, ζήτησε να μην εφαρμοστεί η διάταξη για κηδεία δημοσία δαπάνη που «δύναται να προβλεφθεί με την Κοινή Υπουργική Απόφαση δυνάμει του Ν.409/1976».

Την απόφαση για δημοσία δαπάνη είχε λάβει τη Δευτέρα η κυβέρνηση. Ωστόσο η οικογένεια του εκλιπόντος εξέφρασε την επιθυμία της με επιστολή της στο αρμόδιο υπουργείο Εσωτερικών και τον Πάνο Σκουρλέτη, να μην γίνει η κηδεία με δαπάνη του δημοσίου.

Αύριο η εξόδιο ακολουθία – Την Πέμπτη στη γενέτειρά του η κηδεία

Υπενθυμίζουμε ότι η εξόδιος ακολουθία του πρώην πρωθυπουργού και επίτιμου Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, θα τελεστεί την Τετάρτη 31 Μαΐου, στις 15:00, στην Ιερά Μητρόπολη Αθηνών, με τιμές εν ενεργεία πρωθυπουργού.

Η σορός θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα στην Ιερά Μητρόπολη Αθηνών την Τετάρτη από τις 07:00 το πρωί έως τις 13:30 το μεσημέρι.

Την ίδια μέρα, την Τετάρτη, θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα στα Χανιά, στην Αγία Μαγδαληνή Χαλέπας, από τις 19:00 το απόγευμα έως την Πέμπτη στις 13:30 το μεσημέρι.
 
Η κηδεία του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη θα γίνει την Πέμπτη 1η Ιουνίου, στη γενέτειρά του, στα Χανιά, στο νεκροταφείο του Αργουλιδέ, αφού προηγηθεί  επιμνημόσυνη δέηση στην Αγία Μαγδαληνή Χαλέπας, στις 15:00.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook