Το Νοσοκομείο Χανίων «Α. Γεώργιος» έχει γίνει εστία εγκατάλειψης πολλών αδέσποτων ζώων από ανεύθυνους πολίτες. Εξαιτίας αυτού έχει μετατραπεί και σε χώρο μαρτυρίου, καθώς εκεί δηλητηριάζονται συνεχώς ή πυροβολούνται αδέσποτα ζώα από εγκληματίες πολίτες.

Προχθές δηλητηριάστηκαν και πάλι άτυχα κουτάβια και ενήλικα ζώα. Μεταξύ αυτών και το ιδιόκτητο ζώο μιας οικογένειας, της οποίας το σπίτι τους γειτνιάζει με το νοσηλευτικό ίδρυμα. Όμως η κάμερα του σπιτιού κατέγραψε ένα άτομο, το οποίο μέσα από το αυτοκίνητό του πετούσε διάσπαρτα στο δρόμο, λουκάνικα με δηλητήριο.

 Το βίντεο δείχνει το σκυλάκι της οικογένειας να τρέχει προς το δηλητηριασμένο δόλωμα, να το τρώει και στην συνέχεια σπαρταρά!

Ο κτηνίατρος στον οποίο μεταφέρθηκε ο σκύλος λίγα λεπτά αργότερα δεν μπόρεσε να το σώσει.

 Ο ιδιοκτήτης του ζώου έχοντας το βίντεο στα χέρια του πήγε στο Αστυνομικό Μέγαρο για να καταγγείλει την δολοφονία του. Ενημέρωσε τον αξιωματικό ασφαλείας ότι έχει στη διάθεση του το βίντεο, στο οποίο είναι καταγεγραμμένο το περιστατικό και ο δράστης. Όμως αστυνομικός του απαντά ότι δεν χρειάζεται (!) να τους αφήσει το βίντεο για τη σχετική έρευνα. Παρά την επιμονή του καταγγέλλοντος, ο αστυνομικός τελικά δεν δέχεται να παραλάβει το επίμαχο βίντεο.

Τελικά μια ώρα αργότερα τηλεφωνούν στον άνθρωπο που έκανε την καταγγελία και του ζητούν να τους φέρει το ντοκουμέντο, το οποίο θα τους βοηθούσε να εντοπίσουν τον δράστη. Αντιλαμβανόμενοι την αδικαιολόγητη παράλειψή τους θέλησαν να επανορθώσουν. Οι αστυνομικοί ενημερώνουν τον καταγγέλλοντα ότι υπάλληλος της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας θα παραλάβει την ίδια μέρα δείγμα της δηλητηριασμένης τροφής από το στομάχι ενός εκ των νεκρών αδέσποτων σκύλων, ώστε να γίνει η τοξικολογική ανάλυση.

Πράγματι φτάνει λίγο αργότερα επί τόπου ο κτηνίατρος, και εκεί ανοίγει την κοιλιά του νεκρού ζώου. Παίρνει τα σπλάχνα – τα οποία χρειάζεται για την εξέταση – και παρατάει το ανοιγμένο πτώμα του αδέσποτου ζώου σε κοινή θέα, μαζί με τα ματωμένα γάντια του.

Η Νατάσα Μπομπολάκη, πρόεδρος του φιλοζωικού συλλόγου Χανίων «Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ» εξηγεί στο www.zoosos.gr: «Ο κύριος που έκανε την καταγγελία κάλεσε τη Δημοτική Αστυνομία για να έρθει και να παραλάβει το νεκρό ζώο, το πτώμα του οποίου άρχιζε να αποσυντίθεται.

Του απάντησαν ότι δεν είναι αρμόδιοι. Πέρασαν δύο ημέρες και το πτώμα του ζώου είχε αφεθεί έτσι. Τελικά σήμερα πήγαν να το παραλάβουν δημοτικοί υπάλληλοι, μόνο αφού επικοινώνησα για να διαμαρτυρηθώ στον αντιδήμαρχο καθαριότητας του Δήμου Χανίων. Όλα αυτά είναι δείγματα αδιαφορίας για τα ζώα από τις υπηρεσίες ενός κράτους, που δεν έχει καμιά πολιτική για την προστασία και την διαχείριση τους».
(zoosos.gr)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook