Επίσκεψη Τούρκων δημοσιογράφων τούρ οπερέιτορ και  travel bloggers στο νησί

Την Κρήτη θα προβάλλουν τις επόμενες ημέρες τα ΜΜΕ της Τουρκίας σε συνέχεια αποστολής και φιλοξενίας στο νησί μας δημοσιογράφων, τούρ οπερέιτορ και  travel bloggers. Η επίσκεψη της Τουρκικής αντιπροσωπείας έγινε στο πλαίσιο συνεργασίας της Περιφέρειας Κρήτης με τον ΕΟΤ Τουρκίας με στόχο την προσέκλυση ποιοτικού τουρισμού από την γείτονα χώρα.

Το ταξίδι των Τούρκων δημοσιογράφων, τουρ οπερέιτορ, travel bloggers  στο νησί μας πραγματοποιήθηκε λόγω της αυξητικής τάσης Τούρκων τουριστών που προτιμούν για διακοπές την Ελλάδα και την Κρήτη ενώ για αυτή την εξέλιξη καθοριστικό ρόλο έχει η άριστη συνεργασία μεταξύ Περιφέρειας Κρήτης και ΕΟΤ Τουρκίας.

Στο Fam Trip (ταξίδι εξοικείωσης) που πραγματοποιήθηκε από 27 Μαΐου έως1 Ιουνίου 2017 συμμετείχαν εκπρόσωποι  από το Travel Bloggers  Gezimanya,  το τηλεοπτικό κανάλι NTV και δύο τούρ οπερέιτορ  από το Pronto Tour και το  Coral Travel.

Η Τουρκική αντιπροσωπεία φιλοξενήθηκε σε μεγάλο ξενοδοχείο της περιοχής του Αγίου Νικολάου ενώ ξεναγοί Κρήτης φρόντισαν για την ξενάγηση τους σε αρχαιολογικούς χώρους, αξιοθέατα, ενώ είχαν την ευκαιρία να γευτούν την παραδοσιακή Κρητική Διατροφή.

Ειδικότερα τα στελέχη των τμημάτων τουρισμού της Περιφέρειας Κρήτης φρόντισαν οι Τούρκοι τούρ οπερέιτορ και δημοσιογράφοι να απολαύσουν την Κρητική φιλοξενία σε Ηράκλειο, Λασίθι, Ρέθυμνο και Χανιά. Μάλιστα η Τουρκική αντιπροσωπεία επισκέφθηκε την Περιφέρεια Κρήτης όπου τους καλωσόρισαν ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης.  ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Τουρισμού Μιχάλης Βαμιεδάκης στους οποίους και εξέφρασαν τα θερμότερα λόγια για την θετική εμπειρία παραμονής τους στο νησί μας.

Ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Τουρισμού Μιχάλης Βαμιεδάκης στο πλαίσιο της συνάντησης του με την Τουρκική αντιπροσωπεία ανέφερε:

«Ιδιαιτέρως σημαντική  ήταν η συνάντηση με τους εκπροσώπους  Μέσων Μαζικής ενημέρωσης, τους  Travel Bloggers και τους κορυφαίους Τour Οperators της Τουρκίας καθώς και η γνωριμία τους με την Κρήτη μετά την περιήγησή τους στο νησί, που αποτελεί   συνέχεια της εξαιρετικής συνεργασίας που έχει το Γραφείο Ε.Ο.Τ Τουρκίας με την Περιφέρεια Κρήτης. Θυμίζω πως πριν από ένα περίπου χρόνο, οργάνωσαν από κοινού παρουσίαση της Κρήτης ως ολοκληρωμένου τουριστικού προϊόντος  και των συγκοινωνιακών συνδέσεων με την Τουρκία σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο ιστορικό Σισμανόγλειο Μέγαρο του Ελληνικού Γενικού Προξενείου της Κωνσταντινούπολης.

Οι Τούρκοι επισκέπτες -που είναι στην πλειοψηφία τους υψηλού επιπέδου-επιλέγουν κυρίως προορισμούς όπως  η Αθήνα, η Θεσσαλονίκη, η Μύκονος και η Σαντορίνη, όμως το ενδιαφέρον τους για την Κρήτη το τελευταίο διάστημα είναι ιδιαίτερα αυξημένο και ευελπιστούμε πως οι πρωτοβουλίες αυτές  θα συμβάλλουν στο «άνοιγμα» και αυτής της σημαντικής αγοράς προς το νησί μας.»

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook