Πραγματοποιήθηκαν οι αρχαιρεσίες στη ΝΕΑ ΠΑΣΕΓΕΣ, την Τετάρτη με την συγκρότηση σε σώμα του νέου Διοικητικού Συμβουλίου με πρόεδρο τον κ. Παύλο Σατολιά, πρόεδρο της Ένωσης Αγροτικού Γαλακτοκομικού Συνεταιρισμού Καλαβρύτων. 

Συγκεκριμένα για το Διοικητικό Συμβούλιο, σύμφωνα με το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας, εξελέγησαν τα εξής πρόσωπα:

Πρόεδρος εκλέγεται ο κ. Παύλος Σατολιάς
Α’ Αντιπρόεδρος εκλέγεται ο κ. Γεώργιος Ανέστης
Β΄ Αντιπρόεδρος εκλέγεται ο κ. Αθανάσιος Σωτηρόπουλος
Γενικός Γραμματέας εκλέγεται ο κ. Θωμάς Κουτσουπιάς
Ταμίας εκλέγεται ο κ. Παναγιώτης Παπαγεωργίου

Μέλη: Βαϊόπουλος Γεώργιος, Γεωργάκης Σταμάτιος, Γκούφας Γεώργιος, Γωνιωτάκης Γεώργιος (Σταφιδική Ένωση Χανίων) , Ιορδανίδης Θεόδωρος, Καλλίμωρος Γεράσιμος, Κατσάρας Πασχάλης, Κιτσικίδης Λάζαρος, Κουγιουμουτζής Εμμανουήλ (ΕΑΣ Μυλοποτάμου), Μάζος Ηλίας, Παπακωνσταντίνου Θεόδωρος, Πατσιούρας Νικόλαος, Προκοβάκης Νικόλαος, Ραψανιώτης Αγησίλαος, Τζαβάρας Κωνσταντίνος, Τσιώνης Γεώργιος.

Για την Eκτελεστική Eπιτροπή, σύμφωνα με το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας εκλέγονται με απόλυτη παμψηφία: ο κ. Παύλος Σατολιάς, ο κ. Γεώργιος Ανέστης, ο κ. Αθανάσιος Σωτηρόπουλος, ο κ. Θωμάς Κουτσουπιάς,  ο κ. Γκούφας Γεώργιος, ο κ. Πατσιούρας Νικόλαος και ο κ. Μάζος Ηλίας. 

Τα μέλη του Διοικητικού Συμβούλιου της ΝΕΑΣ ΠΑΣΕΓΕΣ, με πρώτο υπογράφοντα τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο κ. Παύλο Σατολιά, έδωσαν στη δημοσιότητα κοινή δήλωση στην οποία, αφού ευχαριστούν τους συμμετέχοντες και τους συγχαίρουν για την άψογη διαδικασία, αναφέρουν:

«Στο νέο ξεκίνημα έχουμε ως αφετηρία την οχτώ και πλέον δεκαετιών κληρονομιά της ΠΑΣΕΓΕΣ και τη συλλογική, ομόθυμη υπόσχεσή μας να εργαστούμε ώστε η Νέα ΠΑΣΕΓΕΣ να γίνει το όχημα ασφαλούς μετάβασης στη νέα εποχή, οι προκλήσεις της οποίας δεν επιτρέπουν την παραμικρή παρέκκλιση από τις καταστατικές αρχές μας και τη διαρκή προσπάθεια διαμόρφωσης συνθηκών, που θα επιτρέψουν στους Συνεταιρισμούς μέλη μας και στους παραγωγούς τις χώρας να ανταπεξέλθουν στο οικονομικά ασφυκτικό, άκρως ανταγωνιστικό και διαρκώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον.

Η ΝΕΑ ΠΑΣΕΓΕΣ ιδρύθηκε για να κρατήσει ψηλά τη σημαία του Συνεταιριστικού χώρου, μη αποδεχόμενη αλλοίωση του χαρακτήρα που εκ των πραγμάτων οφείλει να έχει ο κεντρικός φορέας που στο εξής θα εκπροσωπεί τους συνεταιρισμούς και τους Έλληνες αγρότες στις κεντρικές πανευρωπαϊκές αγροτοσυνεταιριστικές οργανώσεις Copa και Cogeca, αλλά και μέσω αυτών στις σχετικές με τον αγροτικό χώρο συμβουλευτικές επιτροπές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, όπου διαμορφώνονται οι συσχετισμοί για τις εξελίξεις στην Κοινή Αγροτική Πολιτική και κρίνεται η τύχη πολλών αγροτικών προϊόντων.

Καλούμε επίσης και όλες τις υπόλοιπες αγροτικές συνεταιριστικές οργανώσεις να γίνουν μέλη μας ώστε όλοι μαζί, συλλογικά να πορευθούμε και να αλλάξουμε  το μέλλον του Έλληνα αγρότη.

Ξεκινάμε με τη φιλοδοξία να υπηρετήσουμε το χώρο, με σεβασμό στην ιστορία και στο όραμα κάθε μέλους μας ξεχωριστά, πρωτίστως δε στο συλλογικό όραμα της επανεκκίνησης της αγροτικής οικονομίας του τόπου. 

Προς τούτο, το αμέσως επόμενο διάστημα θα κατατεθεί ο οδικός χάρτης των πρωτοβουλιών και παρεμβάσεων, η επεξεργασία των οποίων ξεκινά από σήμερα».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook