Αισιόδοξος ως προς το σχέδιο ανταλλαγής ελληνικών ομολόγων εμφανίστηκε σε συνέντευξή του στο Reuters ο διευθύνων σύμβουλος του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου (IIF) Τσαρλς Νταλάρα, προβλέποντας «σημαντική πρόοδο», πιθανώς και με επέκταση του προγράμματος σε ομόλογα που λήγουν μετά το 2020.

«Θα εκπλαγώ πολύ αν δεν υπάρξει σημαντική πρόοδος στην όλη διαδικασία τον Σεπτέμβριο» είπε ο κ. Νταλάρα, αλλά αρνήθηκε να τοποθετηθεί επί του ακριβούς χρονοδιαγράμματος. Όπως είπε, είναι θέμα της ελληνικής κυβέρνησης και απαιτείται χρόνος εξαιτίας της πολυπλοκότητας του ζητήματος.

Σύμφωνα με το in.gr, ερωτηθείς για το αν θα συμπεριληφθούν τελικά στην ανταλλαγή και ομόλογα που λήγουν έως το 2024, τέσσερα χρόνια πέρα από το αρχικό σχέδιο, ο Τσαρλς Νταλάρα δήλωσε:

«Το εξετάζουν ως μία επιλογή. Θα υπάρξουν κάποιες μικροαλλαγές στις χρηματοοικονομικές λεπτομέρειες αλλά δεν βλέπω να αλλάζει κάτι σημαντικό στο σχέδιο που συμφωνήθηκε στις 21 Ιουλίου».

Ο ίδιος επαναδιατύπωσε την αισιοδοξία του για το στόχο να συμμετάσχει στην ανταλλαγή το 90% των ιδιωτών δανειστών της Ελλάδας. «Καθώς ολοένα και περισσότερες εταιρίες το κοιτάζουν (το σχέδιο) αντιλαμβάνονται: 'Ποια είναι η εναλλακτική λύση;΄ Η Ελλάδα δεν ήταν βιώσιμη (επενδυτική) πρόταση πριν από δύο μήνες και νομίζω ότι οι περισσότεροι επενδυτές είναι αρκετά έξυπνοι για να το καταλάβουν αυτό» ανέφερε