Ήταν μάλλον αναμενόμενο για την Huawei να ξεχωρίσει και να βρεθεί στις κορυφαίες θέσεις και στην χώρα μας σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες έρευνες για το 2017

Με τις πωλήσεις της σε παγκόσμιο επίπεδο να αυξάνονται διαρκώς, ήταν μάλλον αναμενόμενο για την Huawei να ξεχωρίσει και να βρεθεί στις κορυφαίες θέσεις και στην χώρα μας σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες έρευνες για το 2017.

Το πρώτο τρίμηνο του 2017, οι αποστολές των smartphones της Huawei έφτασαν τις 34,55 εκατομμύρια μονάδες, με αποτέλεσμα να σημειώσει αύξηση 21,6% από έτος-σε-έτος. Το μερίδιο της Huawei σε παγκόσμιο επίπεδο σύμφωνα με έρευνες αυξήθηκε κατά 9,8%, με παγίωση της τρίτης θέσης στην παγκόσμια αγορά προμηθευτών.

Σε 52 χώρες του κόσμου, οι αποστολές smartphones της Huawei αυξήθηκαν κατά 50% ενώ σε 32 χώρες παρουσίασαν αύξηση 100%. Το μερίδιο αγοράς της Huawei για το πρώτο τρίμηνο του 2017 στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη άγγιξε το 18,8%, σημειώνοντας ετήσια αύξηση 63%. Οι αποστολές των high-end smartphones στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη και στη Σκανδιναβική Περιφέρεια αυξήθηκαν κατά 186%. Οι πωλήσεις μοντέλων Lite το πρώτο τρίμηνο του 2017 αυξήθηκαν κατά 86% επίσης.

Όσον αφορά στη χώρα μας, η Huawei έχει αυξήσει σημαντικά τις πωλήσεις της, ιδιαίτερα εκείνες της σειράς P και των Lite μοντέλων χωρίς όμως να δίνονται περισσότερες πληροφορίες γύρω από πωλήσεις συγκεκριμένων μοντέλων. Σύμφωνα με επίσημες έρευνες για το 2017, η Huawei έχει παγιωθεί στη δεύτερη θέση των πωλήσεων smartphone στην Ελλάδα πίσω από τη Samsung, ενώ ακολουθούν η Apple, η Lenovo και η MLS. Για το φετινό καλοκαίρι, οι πληροφορίες μας αναφέρουν ότι η Huawei προτίθεται να κυκλοφορήσει το καινούριο μοντέλο της σειράς Nova καθώς και το Honor V9, ενώ ήδη κυκλοφορεί το Watch 2, το έξυπνο ρολόι της εταιρείας που στηρίζεται στην πλατφόρμα Android Wear 2. Αντιθέτως μέχρι στιγμής δεν υπάρχει πρόβλεψη για κυκλοφορία των νέων MateBook laptop με Windows 10 στην ελληνική αγορά.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook