Μια ακόμη χρονιά έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο για το τμήμα τένις του Ομίλου Αντισφαίρισης Χανίων με την ετήσια γιορτή, η οποία φέτος διοργανώθηκε στο beach bar «Ωκεανός», σε μια προσπάθεια να δοθεί ένας διαφορετικός χαρακτήρας στο φετινό κλείσιμο.

Γονείς και παιδιά είχαν την ευκαιρία να χαλαρώσουν και να διασκεδάσουν σ’ ένα όμορφο περιβάλλον χρησιμοποιώντας τις πισίνες του χώρου ή προτιμώντας την θάλασσα που ήταν δίπλα τους. Το αποκορύφωμα της εκδήλωσης ήταν τα παιχνίδια που οργάνωσαν οι προπονητές τένις του συλλόγου για τους μικρούς μαθητές ενθουσιάζοντας τόσο τα παιδιά όσο και όλους εκείνους που τα παρακολουθούσαν. Στην συνέχεια υπήρχε μπουφές με εδέσματα για όλο τον κόσμο και παιχνίδι μέσα και έξω από το νερό που κράτησε ως αργά το απόγευμα.

Την τελευταία όμως εβδομάδα λειτουργίας του τμήματος διοργανώθηκαν και 3 εσωτερικά πρωταθλήματα για τις κατηγορίες 12 ως 16, πράσινου επιπέδου (9 και 10 ετών παιδιά) και πορτοκαλί επιπέδου (8 ως 10 ετών παιδιά) από τους προπονητές των αντίστοιχων τμημάτων, Δολιανίτη Μανώλη, Γρηγοράκη Πωλίνα και Ριτζάκη Μαρία.

(Πράσινο επίπεδο από αριστερά, ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΡΑΚΗΣ ΑΝΤ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΡΑΚΗΣ ΑΝΔ, ΜΑΤΣΑΜΑΚΗΣ, ΤΖΑΝΑΚΗΣ,ΚΟΥΡΙΔΑΚΗ, ΜΠΑΛΑΣΚΑ, ΜΙΟΥΜΠΗ)

Στο τουρνουά της αγωνιστικής ομάδας την 1η θέση στο μονό κατάκτησε η Ξηρογιάννη Ελένη η οποία επικράτησε της συναθλήτριας της Μπενιουδάκη Κατερίνας με σκορ 4/5(5) 4/1 11/9 σ’ ένα αγώνα με αρκετές εναλλαγές. Την 3η θέση κατέλαβαν η Μαθιουδάκη Γιολένα και ο Ναούμ Σπύρος που είχαν ηττηθεί στους ημιτελικούς από Ξηρογιάννη και Μπενιουδάκη αντίστοιχα με σκορ 1/4 0/4 και 0/4 1/4.

(Συμμετέχοντες αγώνων αγωνιστικής ομάδας-Δολιανίτης)


Την 1η θέση στο ταμπλό των χαμένων του 1ου γύρου κατάκτησε η Κρασουδάκη Θέμις. Στο διπλό την 1η θέση πήραν ο Κηπουρός Σταύρος και η Ναούμ Μαρία που επικράτησαν των Κρασουδάκη Θέμις και Ναούμ Σπύρου με σκορ 6/3. Και τα 2 ζευγάρια του τελικού πήραν την πρόκριση δύσκολα για τον τελικό νικώντας και οι 2 με 7/6 στα ημιτελικά οι μεν Κηπουρός / Ναούμ Μ των Σχοινοπλοκάκη Κ. και Ξηρογιάννη Μ. οι δε Κρασουδάκη / Ναούμ Σπ. των Τσιβουράκη και Ξηρογιάννη Ελ. Επίσης το τμήμα της αγωνιστικής ομάδας πραγματοποίησε αγώνες χόκεϊ, μπάσκετ και βελάκια σε μια προσπάθεια να ξεφύγουν από την ρουτίνα του τένις. Στα βελάκια 1ος ήταν ο Κρασουδάκης Γιάννης με 2ο τον Τσιβουράκη Αντώνη ενώ στα ομαδικά αθλήματα 1οι ήταν οι Κουκλάκη Ελένη, Ναούμ Μαρία και ο προπονητής τους Δολιανίτης Μανώλης, 2οι οι Μπαγορδάκη Μαριάννα, Σχοινοπλοκάκης Κων/νος και Κρασουδάκης Γιάννης, 3οι οι Μαθιουδάκη Γιολένα, Ναούμ Σπύρος και Αλεξάκης Πέτρος, 4οι οι Μπενιουδάκη Κατερίνα, Αρετάκης Γιάννης και Ξηρογιάννη Ματίνα και 5οι οι Ξηρογιάννη Ελένη, Κηπουρός Σταύρος και Τσιβουράκης Αντώνης.

Συμμετέχοντες στο πορτοκαλί επίπεδο-Γρηγοράκη, Ριτζάκη)

Στο τμήμα 9 και 10 ετών (πράσινο επίπεδο) διοργανώθηκαν από την προπονήτρια Γρηγοράκη Πωλίνα 2 τουρνουά στα οποία πήραν μέρος συνολικά 14 παιδιά των τμημάτων αυτών. Την 1η θέση στο τουρνουά κατέλαβε η Μπαλάσκα Βασιλική που επικράτησε στον τελικό του Τζανάκη Κυριάκου με σκορ 5/4(5) 4/2 σ’ ένα αγώνα που και τα 2 παιδιά έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους.

Η Μπαλάσκα ήταν 1η στο ένα από τα 2 ταμπλό του τουρνουά με 2η την Μιουμπή Μύριαμ που ηττήθηκε από την Μπαλάσκα με σκορ 3/6 και 3ους την Κηπουρού Δήμητρα και Χατζηνικολάου. Ο Τζανάκης ήταν 1ος στο άλλο ταμπλό του τουρνουά με 2ο τον Γατούδη Νίκο που έχασε από τον Τζανάκη με 4/6 και 3ους τους την Κουκλάκη Ευγενία και Ματσαμάκη Αντώνη. Στον τελικό των χαμένων του 1ου γύρου αναμετρήθηκαν οι Κουριδάκη με τον Κονταράκη με την Κουριδάκη να επικρατεί τελικά με σκορ 6/4. Στο τουρνουά συμμετείχαν ακόμα οι Μηλιώνης, Μαυρομάτης, Κωνστανταράκης Ανδ., Κωνστανταράκης Αντ.

(Τζανάκης,Μπαλάσκα)

Τέλος στο τουρνουά πορτοκαλί επιπέδου για παιδιά 8 και 9 ετών που διοργάνωσε η προπονήτρια Ριτζάκη Μαρία πήραν μέρος συνολικά 11 παιδιά αυτού του επιπέδου. Οι αγώνες έγιναν σε 2 πορτοκαλί γήπεδα (18μ. χ 6μ.) που είχε διαμορφώσει από νωρίς η προπονήτρια του συλλόγου και τα παιδιά χωρίστηκαν σε 2 groups όπου και έκαναν αγώνες κατάταξης στους 11 πόντους. Στο 1ο group συμμετείχαν οι: Βολτυράκης Βασίλης, Αλεξάκης Χρήστος, Μίχοβα Κρίστυ, Κατσουλάκης Μάνος, Μαρινάκης Τάσος και Σταμούλου Άννα-Μαρία.

(1οι στα διπλα ΝΑΟΥΜ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ (Δ.Σ.) ,ΝΑΟΥΜ Μ, ΚΗΠΟΥΡΟΣ)


(2οι στα διπλα ΚΡΑΣΟΥΔΑΚΗ, ΝΑΟΥΜ ΣΠ)

Την 1η θέση κατέλαβε ο Μαρινάκης Τάσος και την 2η ο Βολτυράκης Βασίλης. Στο 2ο group συμμετείχαν οι: Διγενάκης Αλέξανδρος, Ζερβός Γιώργος, Καφεσάκης Γιώργος, Τζοτζολάκη Αμαλία και Κουμανδράκης Νικόλας. Σε αυτό το group την 1η θέση κατέλαβε ο Διγενάκης Αλέξανδρος και την 2η ο Κουμανδράκης Νικόλας.

(Από αριστερά ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ, ΔΙΓΕΝΑΚΗΣ, ΒΟΛΤΥΡΑΚΗΣ, ΚΟΥΜΑΝΔΡΑΚΗΣ)


(Από αριστερά  ΞΗΡΟΓΙΑΝΝΗ ΕΛ (1η) ΜΑΤΣΑΜΑΚΗΣ (ΝΕΟΣ ΕΦΟΡΟΣ ΤΕΝΙΣ) ΜΠΕΝΙΟΥΔΑΚΗ (2η))


(Αριστερά ΜΑΘΙΟΥΔΑΚΗ (3η) ΞΗΡΟΓΙΑΝΝΗ)


(Γιορτή τένις)

Έτσι λοιπόν στα ημιτελικά διασταυρώθηκαν ο Μαρινάκης με τον Κουμανδράκη και ο Βολτυράκης με τον Διγενάκη. Νικητές των ημιτελικών ήταν οι Κουμανδράκης με 16/14 και Διγενάκης με 11/7. Στον τελικό νικητής αναδείχθηκε ο Διγενάκης παίρνοντας την 1η θέση που επικράτησε του Κουμανδράκη με 13/11 έχοντας πολλές ευκαιρίες και οι δύο για να νικήσουν. Την 3η θέση κατάκτησε ο Μαρινάκης που νίκησε επίσης οριακά τον Βολτυράκη με 13/11.

Άλλη μια χρονιά λοιπόν έκλεισε για το τμήμα τένις του Ο.Α.Χ. με τον καλύτερο δυνατό τρόπο αφού δόθηκε η ευκαιρία στα παιδιά αφενός μέσω των αγώνων να ξεδιπλώσουν το ταλέντο τους και τα όσα διδάχθηκαν φέτος από τους προπονητές τους και αφετέρου να χαλαρώσουν και να ξενοιάσουν μέσω της ετήσιας γιορτής. Όλοι έμειναν ευχαριστημένοι και ανανέωσαν το ραντεβού τους στα γήπεδα για την 1 Σεπτεμβρίου.