Παρουσιάστηκε η στρατηγική του Δήμου Ηρακλείου για την Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη στο Εργαστήριο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Την στρατηγική του για την Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη, μέσω της οποίας εξασφάλισε 14,5 εκατομμύρια ευρώ από το ΠΕΠ Κρήτης, παρουσίασε την Παρασκευή 2 Ιουνίου ο Δήμος Ηρακλείου, στο εργαστήριο αξιολόγησης ΣΒΑΑ Ελληνικών Πόλεων που διοργάνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.  Το εργαστήριο πραγματοποιήθηκε στον πολυχώρο «Αθηναΐς», στην Αθήνα και ο Δήμος Ηρακλείου, όπως και ο Δήμος Καβάλας, επιλέχθηκαν για την συγκεκριμένη παρουσίαση εξαιτίας της ολιστικής προσέγγισης της στρατηγικής τους. 

Την παρουσίαση για τον Δήμο Ηρακλείου, η οποία έτυχε εξαιρετικά θετικών σχολίων από τους παρευρισκόμενους (εκπροσώπους Δήμων και Διαχειριστικών Αρχών από ολόκληρη την Ελλάδα, στελέχη Υπουργείων και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής)  έκαναν ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Γιάννης Αναστασάκης και η συντονίστρια έργου Ευγενία Στυλιανού, ενώ στην αντιπροσωπεία του Δήμου συμμετείχαν επίσης ο διευθυντής προγραμματισμού Κώστας Μοχιανάκης και η προϊσταμένη του τμήματος τουρισμού Δέσποινα Διαλυνά.  

«Είναι σημαντική τιμή για τον Δήμο Ηρακλείου το γεγονός ότι επιλέχτηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για να παρουσιάσει την στρατηγική του για ΒΑΑ και ταυτόχρονα είναι και επιβράβευση για όσους εργάστηκαν σκληρά για την εκπόνησή της. Μας ικανοποιεί το γεγονός ότι η ολιστική προσέγγιση που ακολουθήσαμε, το ολοκληρωμένο όραμα που καταθέσαμε και είχαμε υποσχεθεί στους Ηρακλειώτες προεκλογικά, τυγχάνει αναγνώρισης από φορείς όπως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, αλλά θα μας ικανοποιήσει ακόμη περισσότερο η υλοποίηση της στρατηγικής μας που έχει ήδη ξεκινήσει. Με άξονα την ΒΑΑ, προχωράμε για να αλλάξουμε το Ηράκλειο» δήλωσε ο κ. Αναστασάκης μετά την ολοκλήρωση της παρουσίασης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook