Σημαντικά ενισχυμένοι έκλεισαν οι χρηματιστηριακοί δείκτες στην Ευρώπη την Παρασκευή, στο τέλος μίας εβδομάδας με εντονότατες διακυμάνσεις στις αγορές, παρά τα ασθενή μακροοικονομικά στοιχεία για την Ευρωζώνη. Με θετικό πρόσημο το άνοιγμα και στη Νέα Υόρκη, μετά τις ανάμεικτες ειδήσεις από το μέτωπο της κατανάλωσης στην αμερικανική οικονομία.

Η ισχυρή αύξηση των λιανικών πωλήσεων στις ΗΠΑ τον Ιούλιο αντήχησε θετικά στη Γουόλ Στριτ, παρά την βύθιση της καταναλωτικής εμπιστοσύνης σε ναδίρ τριών δεκαετιών τον Αύγουστο.

Στην Ευρώπη, η πρώτη συνεδρίαση μετά την απαγόρευση του short selling σε Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία και Βέλγιο έκλεισε με άνοδο που ευνοήσε ιδιαίτερα τις τραπεζικές μετοχές.

Ισχυρή όμως ήταν η άνοδος και για τον DAX στη Φρανκφούρτη, που έκλεισε ενισχυμένος κατά 3,45% -αν και δεν κατάφερε να κρατήσει τις 6.000 μονάδες που είχε ανακτήσει κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης.

Ο δείκτης των ευρωπαϊκών τραπεζικών μετοχών ενισχύθηκε κατά 3,1%.

Η μετοχή της Societe Generale, που είχε πρωταγωνιστεί στην υποχώρηση των προηγούμενων ημερών, ενισχύθηκε κατά 5,6% ενώ με ισχυρότερη άνοδο κινούνταν και εκείνες των UBS, Credit Suisse, Barclays, Lloyds, Dexia, Deutsche Bank, Commerzbank.

Στην Φρανκφούρτη, ο DAX έκλεισε με άνοδο 3,45% στις 5.997,74 μονάδες. Ενισχυμένος κατά 3% ο FTSE100 στο Λονδίνο, που έκλεισε στις 5.320 μονάδες, «άλμα» 4% κατέγραψε ο CAC40 στο Παρίσι σταματώντας στις 3.213,80 μονάδες.

Στη Νέα Υόρκη, λίγο πριν τα μισά της συνεδρίασης ο Dow Jones ενισχυόταν κατά 1,7% στις 11.328 μονάδες ενώ ο S&P500 κατέγραφε άνοδο 1,2% στις 1.187 μονάδες. Ενίσχυση 1,1% κατέγραφε και ο Nasdaw στις 2.250 μονάδες.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook