Σε συνέντευξή του στο ΜΕGA o Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Μανώλης Όθωνας, εξέφρασε την ανησυχία του για την ασφαλή διεξαγωγή του πρωταθλήματος.

Συγκεκριμένα ο κ.Όθωνας δήλωσε:

Επαληθεύεται δυστυχώς ότι οι εσωτερικοί θεσμοί και οι διαδικασίες του «αυτοδιοικούμενου» ελληνικού ποδοσφαίρου είναι αδύναμες ή απρόθυμες να ανταποκριθούν στοιχειωδώς στις ανάγκες των περιστάσεων, αλλά και να ικανοποιήσουν το κοινό περί δικαίου αίσθημα. Τώρα είναι η ώρα της Πολιτείας να παρέμβει. Με ηρεμία, αλλά και αποφασιστικότητα και πάνω απ’όλα με αποτελεσματικότητα. Πιστεύω, ότι αυτό θα συμβεί σε σύντομο χρόνο με πρωτοβουλία των αρμόδιων κυβερνητικών οργάνων στο πλαίσιο των ήδη εκφρασμένων και συγκεκριμένων εντολών του Πρωθυπουργού.

Σε ό,τι αφορά τους όρους και τις προϋποθέσεις για την ασφαλή διεξαγωγή του επικείμενου πρωταθλήματος στο ποδόσφαιρο, θέλω να καταθέσω τον έντονο προβληματισμό και επιφύλαξή μου. Με ποιον τρόπο δηλαδή, μπορεί να διασφαλιστεί η ασφαλής τέλεση αγώνων σε ένα πρωτάθλημα με ήδη έντονα φαινόμενα βίας, στα οποία θα έχει αθροιστεί η ιδιαίτερη φόρτιση λόγω της δεδομένης πια μειωμένης αγωνιστικής αξιοπιστίας. Είναι μία παράμετρος που πρέπει να συνεκτιμηθεί σε κυβερνητικό επίπεδο στις αποφάσεις που θα ληφθούν».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook