Νεότερη Ενημέρωση 13:54

Στην εντατική 7χρονο παιδί, χωρίς ωστόσο να κινδυνεύει η υγεία του

Απολογισμό που ξεπερνά κατά πολύ τους χίλιους τραυματίες δημοσιεύει η ιταλική εφημερίδα La Repubblica, κάνοντας λόγο για χίλιους τετρακόσιους ανθρώπους που τραυματίστηκαν όταν επικράτησε πανικός στην κεντρική πλατεία Σαν Κάρλο του Τορίνο, την ώρα που οπαδοί της Γιουβέντους παρακολουθούσαν τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ.

Όπως σημειώνει το ΑΜΠΕ πρόκειται κυρίως για μικροτραυματισμούς, στην πλειονότητα των περιστατικών. Για οκτώ ανθρώπους όμως τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά αφού η κατάστασή τους χαρακτηρίζεται σοβαρή. Ανάμεσά τους και ένα παιδί 7 ετών, που εισήχθη στην εντατική μονάδα θεραπείας. Οι γιατροί, πάντως, δηλώνουν ότι η ζωή του δεν κινδυνεύει.

Σε ό,τι αφορά την αιτία του ποδοπατήματος εκατοντάδων ανθρώπων στο κέντρο του Τορίνο, επιβεβαιώνονται μέχρι στιγμής οι αρχικές πληροφορίες. Ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη ο ποδοσφαιρικός αγώνας Γιουβέντους – Ρεάλ Μαδρίτης και περίπου 30.000 άτομα τον παρακολουθούσαν σε γιγαντοθόνη, πρώτα έσκασε μια κροτίδα, και αμέσως μετά υποχώρησε κιγκλίδωμα, στην μέση της πλατείας.

Ο μεγάλος θόρυβος έκανε πολλούς φιλάθλους να σκεφθούν ότι θα μπορούσε να πρόκειται για τρομοκρατική επίθεση και πάρα πολλοί άνθρωποι άρχισαν να τρέχουν προς τους γύρω δρόμους, σπρώχνοντας όποιον ήταν κοντά τους. Η συντριπτική πλειοψηφία των τραυματισμών προκλήθηκε από τα μπουκάλια μπίρας που είχαν πωληθεί λίγο πριν αρχίσει ο αγώνας, που ήταν διάσπαρτα και σπασμένα.

Σύμφωνα, τέλος, με αυτόπτη μάρτυρα, ο νέος ο οποίος έριξε την κροτίδα είπε δυνατά, δήθεν για να αστειευτεί, ότι πρόκειται για βόμβα, σπέρνοντας τον πανικό. Τα ασθενοφόρα όλης της πόλης προσέφεραν άμεση ιατρική φροντίδα στους τραυματίες και κάποιοι από τους οπαδούς που είχαν τραυματισθεί μεταφέρθηκαν και σε νοσοκομειακά συγκροτήματα που βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή του Τορίνο.

«Η αιτία του συμβάντος είναι ο πανικός. Θα προσπαθήσουμε τώρα να καταλάβουμε πώς ακριβώς δημιουργήθηκε», δήλωσε ο νομάρχης του Τορίνο, ο Ρενάτο Σακόνε.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook