Οι συμφωνίες για αποκρατικοποιήσεις εισηγμένων εταιρειών μπορεί να γίνουν όχι μόνον με βάση τη χρηματιστηριακή τους αξία, υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ηλίας Μόσιαλος, απαντώντας και στον δημόσιο προβληματισμό του προέδρου του ταμείου Αποκρατικοποιήσεων, Γ. Κουκιάδη λόγω της πτώσης των χρηματιστηρίων διεθνώς.

Από την αρχή του χρόνου όπως αναφέρει το in.gr, το Χρηματιστήριο υποχωρεί 30%, με τις κινήσεις των εισηγμένων κρατικών εταιρειών να κινούνται ανάλογα. Οι μετοχές μάλιστα ορισμένων από τις επιχειρήσεις που κατέχουν κεντρική θέση στο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων, όπως η ΔΕΗ και ο ΟΠΑΠ, βρίσκονται σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα.

Με αυτό το δεδομένο, ο Ι.Κουκιάδης είχε δηλώσει την Πέμπτη εγείρονται εμπόδια στα σχέδια αποκρατικοποιήσεων, καλώντας για εναλλακτικές λύσεις, όπως ένα είδος αξιοποίησης με βέλτιστη απόδοση για το Δημόσιο, ώστε να μην «ξεπουληθούν αντί ευτελούς τιμήματος».

Μιλώντας την Παρασκευή στο ραδιοφωνικό σταθμό Real, ο Ηλ.Μόσιαλος ανέφερε: «Θα δούμε τις εξελίξεις οι οποίες υπάρχουν και οι πωλήσεις δεν γίνονται πάντοτε με βάση τη χρηματιστηριακή αξία. Μπορεί να είναι ευρύτερες οι συμφωνίες των αποκρατικοποιήσεων. Μπορεί να χρησιμοποιούνται και διαφορετικά εναλλακτικά μοντέλα».

Ο ίδιος σημείωσε χαρακτηριστικά: «Μπορείς να πάρεις υπόψη και τη μελλοντική χρηματιστηριακή αξία και να ζητήσεις στο μέλλον μέρος της χρηματιστηριακής αξίας μιας εταιρείας, που αποκρατικοποιείται».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook