Τα συγχαρητήρια της Περιφέρειας Κρήτης και του Δήμου Χανίων δέχτηκε την Παρασκευή (12/8), η ομάδα κανόε καγιάκ του Ναυτικού Ομίλου Χανίων για την επιτυχία της να αναδειχθεί πρωταθλήτρια Ελλάδας στην κατηγορία ανάπτυξης.

Η επίσκεψη των παιδιών πραγματοποιήθηκε σε πρώτη φάση στο γραφείο του αντιπεριφερειάρχη Χανίων κ. Απόστολου Βουλγαράκη, ο οποίος και τα συνεχάρη θερμά για την προσπάθειά τους ενώ τους απένειμε τιμητικά διπλώματα.
\"\"
\"\"
Ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων, Απόστολος Βουλγαράκης, με τα παιδιά του κανόε καγιάκ

\"\"
Ο κ. Βουλγαράκης απονέμει τιμητικό δίπλωμα στον προπονητή του Ν.Ο. Χανίων Μανόλη Αγγελάκη

«Τα Χανιά είναι περήφανα για τις νίκες που έχουν. Φέτος έχουμε συνέχεια πρωτιές!», ήταν το σχόλιο του κ. Βουλγαράκη που δεν παρέλειψε να φωτογραφηθεί με τους πρωταθλητές του Ν.Ο. Χανίων μαζί με το Κύπελλο που κατέκτησαν στο Μεσολόγγι. «Σήμερα όμως η χαρά μου είναι πολύ μεγαλύτερη γιατί βλέπω μικρά παιδιά να ξεκινούν ένα άθλημα το οποίο δεν έχει τόση δημοσιότητα στην Ελλάδα και τα Χανιά μας κατάφεραν να πρωτεύσουν. Πιστεύω ότι ως Περιφέρεια Κρήτης και Περιφερειακή Ενότητα Χανίων οφείλουμε να συνεισφέρουμε και να σταθούμε δίπλα σε αυτά τα μικρά παιδιά που μπήκαν σε τόσο κόπο οι γονείς τους αλλά και οι προπονητές τους. Εγώ είμαι χαρούμενος και ενθουσιασμένος που τιμούν τον τόπο μας μικρά παιδιά. Νομίζω πως εμείς οι μεγαλύτεροι πρέπει σιγά-σιγά να κάνουμε το καθήκον μας. Θα πρέπει να στραφούμε σε αυτά τα παιδιά που αντί να ασχολούνται με αλλότρια, ασχολούνται με τον αθλητισμό από τόσο μικρά. Αυτές τις πρωτοβουλίες πρέπει να στηρίζουμε εάν θέλουμε να έχει μέλλον ο τόπος μας. Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά, τους γονείς τους, τους προπονητές και τους συνοδούς τους», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Βουλγαράκης.

Στη συνέχεια, η πρωταθλήτρια ομάδα ανάπτυξης του κανόε καγιάκ επισκέφτηκε το δήμαρχο Χανίων, κ. Μανόλη Σκουλάκη, ο οποίος αφού απέδωσε με τη σειρά του τα συγχαρητήρια στα παιδιά για την επιτυχία τους, δεσμεύτηκε ότι ο δήμος θα είναι αρωγός της προσπάθειας του Ν.Ο. Χανίων να διοργανώσει άρτια του Κορίσσιους αγώνες κανόε καγιάκ που είναι να πραγματοποιηθούν το πρώτο δεκαήμερο του Οκτώβρη.
\"\"
Ο Δήμαρχος Χανίων, Μανόλης Σκουλάκης, με τα παιδιά του κανόε καγιάκ

\"\"
Ο έφορος του τμήματος Δημήτρης Καλλιβρετάκης  ενημερώνει τον κ. Σκουλάκη για τη διοργάνωση των Κορίσσιων αγώνων κανόε καγιάκ και ζητά τη στήριξη του δήμου για την επιτυχία της διοργάνωσης


«Τα παιδιά με αυτή τους την επιτυχία αποστέλλουν το καλύτερο μήνυμα σε μια εποχή γενικότερης μιζέριας και κατάθλιψης», τόνισε ο κ. Σκουλάκης, συμπληρώνοντας ότι, «αυτά τα παιδιά κατάφεραν να πάρουν το πρωτάθλημα και να κερδίσουν μία σημαντική διάκριση και γι’ αυτό τα συγχαίρω ιδιαίτερα. Επίσης συγχαίρω τους γονείς τους που στηρίζουν αυτή την προσπάθεια, τους προπονητές τους, τον έφορο του τμήματος και όλους όσους συνέβαλλαν σε αυτό το αποτέλεσμα. Θα στηρίξουμε, παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο δήμος και τις γνωρίζουν όλοι, τη συνέχιση της προσπάθειας και τους αγώνες που θα διεξαχθούν στη λίμνη του Κουρνά με τη συμμετοχή όλων των ομάδων της χώρας μας αλλά και της Κύπρου», δήλωσε ο δήμαρχος Χανίων.

Και στις δύο επισκέψεις, στην Περιφερειακή Ενότητα Χανίων και στο δήμο Χανίων, τα παιδιά συνόδεψαν οι έφοροι του τμήματος Δημήτρης Καλλιβρετάκης και Γιώργος Πουλιανίτης μαζί με τον προπονητή τους Μανόλη Αγγελάκη.

Σύμφωνα με τον κ. Καλλιβρετάκη: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που δεχτήκαμε τα συγχαρητήρια από τον αντιπεριφερειάρχη Χανίων και τον πρώτο πολίτη της πόλης μας, τον δήμαρχο Χανίων. Πρόκειται για μία επιβράβευση για τα παιδιά για την προσπάθεια και τη δουλειά που κατέβαλλαν για να αναδειχθούν πρωταθλητές Ελλάδας. Νομίζω ότι αυτά τα παιδιά του κανόε καγιάκ αξίζουν αυτές τις τιμές διότι δεν είναι η πρώτη φορά που μας χαρίζουν τέτοιες διακρίσεις, αντίθετα υπόσχονται και ανάλογες στο μέλλον. Το κανόε καγιάκ του Ν.Ο. Χανίων βρίσκεται στις πρώτες θέσεις τα τελευταία χρόνια. Πέρυσι ήμασταν πρωταθλητές στην μεγαλύτερη κατηγορία και φέτος ήμαστε πρωταθλητές στο τμήμα της ανάπτυξης, τίτλος τον οποίο είχαμε και πρόπερσι. Αυτά τα παιδιά υπόσχονται πολλά. Έχουν μεγάλο ενθουσιασμό, αγαπάνε το άθλημα και τον αθλητισμό. Τέτοιες προσπάθειες πρέπει να επιβραβεύονται έτσι ώστε να εξασφαλίσουμε την ανάλογη συνέχεια».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook