Τα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζει η ομάδα της Ιεράπετρας και το γεγονός ότι προέκυψαν και άλλα ζητήματα με την συνένωση των ομάδων από την οποία είχε προκύψει η Ιεράπετρα F.C ανάγκασαν τους Λασιθιώτες να δηλώσουν αδυναμία συμμετοχής στο νέο Περιφερειακό πρωτάθλημα. 
Το περσινό εγχείρημα της συνένωσης τριών ομάδων δεν είχε ανάλογη συνέχεια και φέτος και τα πολλά οικονομικά προβλήματα αναγκάζουν τους διοικούντες της Ιεράπετρας F.C να μην κατέβουν στο νέο Περιφερειακό πρωτάθλημα. 
Μάλιστα οι διοικούντες την ομάδα της Ιεράπετρας έστειλαν και σχετική επιστολή για την απόφαση τους να μην κατέβουν στο πρωτάθλημα τόσο στην ΕΠΟ όσο και στην ΕΠΣΛασιθίου. 

Σε αυτή αναφέρουν τα εξής : 

Στην Ιεράπετρα σήμερα 8/8/2011 ημέρα Δευτέρα και ώρα 7.30 μ.μ στα γραφεία του συλλόγου συνήλθε σε συνεδρίαση το διοικητικό συμβούλιο του Ιεράπετρα F.C για συζήτηση και λήψη απόφασης σχετικά με την συμμετοχή της ομάδας μας στο πρωτάθλημα της Δ΄ Εθνικής περιόδου 2011-2012 στον 10ο όμιλο.

Στη συνεδρίαση ήταν παρόντα έξι μέλη του Δ.Σ από τα οκτώ και από διαλογική συζήτηση το Δ.Σ αποφάσισε τα παρακάτω : «Το πρόβλημα που αντιμετωπίζει το σωματείο μας είναι οικονομικό και μόνο καθώς η κρίση δεν έχει αφήσει ανέγγιχτο το σωματείο μας. Και σε αυτό έρχεται να προστεθεί η άρνηση της Γ.Γ.Α για την καταβολή των τακτικών κρατικών επιχορηγήσεων από το 2007, όπως και τα έξοδα διαιτησίας , μετακινήσεων και φυσικά των «τσουχτερών» προστίμων που επιβάλλονται από την Πειθαρχική επιτροπή της ΕΠΟ. Για οικονομικούς και μόνο λόγους δεν θα μπορέσουμε να συμμετέχουμε στο πρωτάθλημα Δ΄ Εθνικής περιόδου 2011-2012. Θα συμμετέχουμε στο Α΄ τοπικό Λασιθίου». 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook