Ο Δήμος Πλατανιά, με αφορμή την 5η Ιουνίου – Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, συμμετέχει για πρώτη φορά στον πανευρωπαϊκό θεσμό  “Πράσινη Εβδομάδα – ΕU Green Week 2017” 

Ο Δήμος Πλατανιά, με αφορμή την 5η Ιουνίου – Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, συμμετέχει για πρώτη φορά, μετά από σχετική έγκριση και αποδοχή της Ευρωπαϊκής  Επιτροπής, στον πανευρωπαϊκό θεσμό  “Πράσινη Εβδομάδα – ΕU Green Week 2017” και διοργανώνει, σε συνεργασία με το μη κερδοσκοπικό σωματείο ΚΕΑΝ-Κύτταρο Εναλλακτικών Αναζητήσεων Νέων, από την Τετάρτη 7 Ιουνίου έως και την Παρασκευή 9 Ιουνίου 2017, μία σειρά περιβαλλοντικών δράσεων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης υπό τον γενικό τίτλο «Ημέρες Πράσινου Πλανήτη στο Δήμο Πλατανιά – Γνωρίστε το Μέλλον!». 

Στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιήθηκε σήμερα, στο δημαρχείο Πλατανιά, συνέντευξη τύπου, κατά τη διάρκεια της οποίας παρουσιάστηκε από τους διοργανωτές το πλήρες πρόγραμμα των δράσεων του Δήμου Πλατανιά. Τη συνέντευξη τύπου παραχώρησαν ο Δήμαρχος Πλατανιά κ. Γιάννης Μαλανδράκης, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου κ. Γαβριήλ Κουρής και ο Πρόεδρος του ΔΣ του ΚΕΑΝ κ. Σταύρος Μηλιώνης.

Ο Δήμαρχος κ. Γ. Μαλανδράκης τόνισε πως «ο Δήμος Πλατανιά σταθερά προσηλωμένος στη δέσμευση του για ένα περισσότερο πράσινο Δήμο με την υιοθέτηση πολιτικών αειφορίας – και με παράλληλο στόχο την ενίσχυση της εξωστρέφειας και της δικτύωσης του στο ευρωπαϊκό περιβάλλον, συμμετέχει για πρώτη φορά – μετά από σχετική έγκριση και επιλογή της Ευρωπαϊκής  Επιτροπής – στον πανευρωπαϊκό θεσμό  “Πράσινη Εβδομάδα – αποτελώντας μαζί με 114 φορείς και τοπικές αρχές απ’ όλη την Ευρώπη τους «πρεσβευτές» για την προστασία του περιβάλλοντος, γεγονός εξαιρετικό σημαντικό και συνάμα τιμητικό για το Δήμο και τους κατοίκους του».

Από την πλευρά του ο Γεν. Γραμματέας του Δήμου κ. Γ. Κουρής τόνισε πως «ο Δήμος έχει σχεδιάσει, σε συνεργασία με το ΚΕΑΝ, ένα τριήμερο γεμάτο από περιβαλλοντικές δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης υπό τον γενικό τίτλο «Ημέρες Πράσινου Πλανήτη στο Δήμο Πλατανιά – Γνωρίστε το Μέλλον!» οι οποίες απευθύνονται σε μικρούς και μεγάλους και οι οποίες έχουν ως στόχο να στείλουν το μήνυμα ότι το περιβάλλον είναι υπόθεση όλων μας ενθαρρύνοντας την κοινωνική συμμετοχή σε μία θετική στάση απέναντι στη φύση».

Τέλος, ο Πρόεδρος του ΚΕΑΝ κ. Σταύρος Μηλιώνης ανέφερε ότι «η “Ευρωπαϊκή Πράσινη Εβδομάδα” διοργανώνεται από τη Γενική Διεύθυνση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το Περιβάλλον και αποτελεί ένα σημαντικό πανευρωπαϊκό γεγονός που κατέχει υψηλή θέση στην ετήσια ατζέντα συζήτησης για την πολιτική του περιβάλλοντος και προσελκύει εκπροσώπους φορέων χάραξης πολιτικής, οικολόγους και άλλα ενδιαφερόμενα μέρη και δημόσιους φορείς από όλη την Ευρώπη αλλά και όλο τον κόσμο και ως τέτοιο είναι πολύ σημαντικό ότι ο Δήμος Πλατανιά συμμετέχει, προσθέτοντας  μάλιστα ότι την προηγούμενη εβδομάδα παρουσιάστηκε στις Βρυξέλλες – στην ετήσια συνάντηση για την Πράσινη Εβδομάδα – το πρόγραμμα περιβαλλοντικών δράσεων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του Δήμου Πλατανιά.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ

H έναρξη των τριημέρων εκδηλώσεων στο Δήμο Πλατανιά θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 7 Ιουνίου σε Δημοτικά Σχολεία της περιοχής του Δήμου Πλατανιά στα οποία πρόκειται να διεξαχθούν έως και την Παρασκευή 9 Ιουνίου, εκπαιδευτικές δραστηριότητες και δράσεις περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης στους μαθητές. Μέσα από την δραστηριότητα «Παίζουμε & Μαθαίνουμε με το Planetbook» οι μικροί μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν και να ευαισθητοποιηθούν σε θέματα περιβάλλοντος, συμμετέχοντας στο περιβαλλοντικό παιχνίδι «Planetbook» – το πρώτο επιδαπέδιο παιχνίδι για το Περιβάλλον, που περιλαμβάνει 700 ερωτήσεις γνώσεων. 

Επιπλέον οι μαθητές των δημοτικών σχολείων του Δήμου Πλατανιά θα εξοικειωθούν με τα ανακυκλώσιμα υλικά και θα αντιληφθούν ότι η ανακύκλωση είναι ο σωστός τρόπος διαχείρισης των απορριμμάτων μέσα από την συμμετοχή τους στο Βιωματικό Εργαστήριο Ανακύκλωσης «Μαθαίνω & Ανακυκλώνω».

Το απόγευμα της Τετάρτης 7 Ιουνίου και ώρα 19.30, ο Δήμος Πλατανιά, διοργανώνει στην Τ.Κ. Κυπάρισσου, εκδήλωση για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος η οποία θα περιλαμβάνει ενημερωτική ομιλία από τον Τεχνολόγο Γεωπόνο κ. Κωνσταντίνο Βουρδουμπά, τραγούδια από το συγκρότημα «Εντέχνως Λαϊκοί» και παραδοσιακούς χορούς από τον Χορευτικό Όμιλο «Το Γεράνι».

Την Πέμπτη 8 Ιουνίου και ώρα 18.30 έως 20.30 το απόγευμα, θα πραγματοποιηθεί στην κεντρική πλατεία της ΔΚ Πλατανιά, Βιωματικό Εργαστήριο περιβαλλοντικής ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την ανακύκλωση. 

Τέλος, την Παρασκευή 9 Ιουνίου ο Δήμος Πλατανιά, έχοντας υπόψη ότι η “Ευρωπαϊκή Πράσινη Εβδομάδα 2017” πραγματοποιείται φέτος, έχοντας ως κύριο άξονα τις «Πράσινες θέσεις εργασίας για ένα πράσινο μέλλον» – εστιάζοντας κατά βάση στο πώς οι περιβαλλοντικές πολιτικές της ΕΕ μπορούν να οδηγήσουν στην δημιουργία πράσινων θέσεων εργασίας συμβάλλοντας στην οικονομική, βιώσιμη και κοινωνικά υπεύθυνη τοπική ανάπτυξη – διοργανώνει, στο Πολιτιστικό Κέντρο του Μάλεμε, ημερίδα Ενημέρωσης και Δικτύωσης με θέμα: «Εργασία στον τόπο μου – Πράσινα Επαγγέλματα», με ώρα έναρξης στις 19.00 το απόγευμα και η οποία απευθύνεται στο ευρύ κοινό. 

Αναγνωρίζοντας πως ένα από τα σπουδαιότερα στοιχεία ενός τόπου για τη  οικονομική του ανάπτυξη και ευρωστία βασίζεται στην ορθή διαχείριση και προστασία του  περιβάλλοντος του, η  Δημοτική Αρχή του Πλατανιά στο πλαίσιο για την βιώσιμη ανάπτυξη, την ανταγωνιστικότητα  και  αφουγκραζόμενη τις σύγχρονες ανάγκες σ’ αυτές τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες προσπαθεί, μέσω της εν λόγω ημερίδας, να δώσει εξειδικευμένη και έγκυρη ενημέρωση από ειδικούς, σε θέματα που αφορούν την περιβαλλοντική προστασία  στην αγορά εργασίας και στην επιχειρηματικότητα

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook