Οι εργασίες του συνεδρίου στο Κέντρο Ναυτικής Αποτροπής στο Μαράθι Ακρωτηρίου, ξεκίνησαν με ομιλία του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ και με την παρουσία υψηλών αξιωματούχων του ΝΑΤΟ και όχι μόνο
 
Στην εξέταση του σύγχρονου πλαισίου προκλήσεων ασφαλείας στη θάλασσα και στη διατύπωση προτάσεων ενίσχυσης της θαλάσσιας ασφάλειας αποσκοπεί το 8ο ετήσιο συνέδριο του Κέντρου Εκπαίδευσης Ναυτικής Αποτροπής (ΚΕΝΑΠ) που εξελίσσεται από σήμερα στις εγκαταστάσεις του κέντρου στη Σούδα.

Να σημειωθεί πως το συνέδριο γίνεται σε μιαν περίοδο όπου κυριαρχεί το θέμα του πολέμου κατα της τρομοκρατίας και με την αναταραχή με το θέμα του Κατάρ.
 
Την έναρξη των εργασιών κήρυξε ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης, μιλώντας για την ανάπτυξη των επιχειρήσεων θαλάσσιας ασφάλειας ως μέσου για την αντιμετώπιση των σημερινών προκλήσεων ασφάλειας και για την αντιμετώπιση των εξελισσόμενων απειλών στη θάλασσα.
 
Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ επικεντρώθηκε στη γεωπολιτική σημασία της νοτιοανατολικής Μεσογείου, όσο και στο ευμετάβλητο περιβάλλον ασφαλείας στην ευρύτερη περιοχή. Παράλληλα, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην ενεργό συμμετοχή των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων σε διεθνείς αποστολές ενίσχυσης της θαλάσσιας ασφάλειας του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, ενώ επισήμανε τον κομβικό ρόλο που επιτελεί το ΚΕΝΑΠ, με την υλοποίηση πλήθους εκπαιδευτικών δράσεων και πρωτοβουλιών, ως πιστοποιημένη ΝΑΤΟϊκή εκπαιδευτική οντότητα.

Η ομιλία του Α.ΓΕΕΘΑ 

Το συνέδριο ολοκληρώνεται στις 8 Ιουνίου.

Το πρόγραμμα του συνεδρίου

Tags:

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook