Τη δεύτερη θέση σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο απέσπασαν μαθητές από το Ηράκλειο και τα Καπαριανά, στο παιδικό διαγωνισμό της Πανελλλήνιας Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας για τη προώθηση της φιλοζωίας ως στάσης ζωής.

Η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία (ΠΦΠΟ) και τα σωματεία της προκήρυξαν τον Ιούλιο του 2016 μια ευγενή άμιλλα μεταξύ των μαθητών της πρωτοβάθμιας εκπαιδεύσεις στη βόρεια και νότια χώρα με στόχο την προώθηση της φιλοζωίας ως στάσης ζωής με θέμα: “Καλοκαιρινές εμπειρίες με ζώα”

Όμορφες ή και κακές εμπειρίες που να αφορούν τα ζώα, όλα τα ζώα, της θάλασσας, του αέρα και της στεριάς σε ποίηση, πεζό λόγο, ζωγραφική, χαρακτική, γλυπτική.

Συγκεντρώθηκαν τα υπέροχα έργα που με μεγάλο μεράκι δημιούργησαν τα παιδιά και στη συνέχεια η κριτική επιτροπή με μαγάλο βαθμό δυσκολίας, καθώς όλα τα έργα είναι εξαιρετικά, αποφάσισε ποιά θα βραβευτούν.

Την κριτική επιτροπή αποτέλεσαν σημαντικά άτομα από τον χώρο της τέχνης και της εκπαίδευσης, η Άννα Αδριανού, ηθοποιός-σεναριογράφος, η Μυρσίνη Βαρδοπούλου εικαστικός-υπεύθυνη φιλοτελισμού στα ΕΛ.ΤΑ, η εκπαιδευτικός Σούλα Παπαϊωάννου με αξιοσημείωτο φιλοζωικό έργο στο χώρο της παιδείας, ο επίσης εικαστικός και εμπνευστής της καμπάνιας LOVE THE STRAYS Χρήστος Πετρίδης και η Φαίη Λιάρα, συνεργάτης της Π.Φ.Π.Ο.

Έτσι η κριτική επιτροπή αποφάσισε να βραβευτούν τα παρακάτω έργα των παιδιών:

Ατομικά βραβεία:

Α Βραβείο:

Μαρία Σαρδέλη, Εκπαιδευτήρια Μαντουλίδη, Θεσσαλονίκη

 
Β Βραβείο:

Mαρία Τσακαλάκη, 1ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου Κρήτης

 

Γ Βραβείο:

Σοφία Παπαδοπούλου, 43ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης

 

Συλλογικά βραβεία

Ειδικοί έπαινοί:

Α. Συλλογικό έργο:

Μάριος – Κωνσταντίνος Σκοδράς, 22ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης, Σικαλίδου Ελπίδα και Σικαλίδου Ελευθερία, Εκπαιδευτήρια Μαντουλίδη, Θεσσαλονίκη

 

Β. Συλλογικό έργο:

Mαριέλσα Τσικνάκη, Στέλλα Σερβίτη, Αντωνία Δαμιανάκη, Δημοτικό Σχολείο Καπαριανών, Δήμος Φαιστού, Ηράκλειο Κρήτης

 

Γ. Ειδικός έπαινος

Νίκος Μουρατίδης

Η βράβευση θα γίνει το φθινόπωρο στην Αθήνα στην πρεμιέρα της ταινίας «Ρόξυ» τη δεύτερη κατά σειρά φιλοζωική, μη-εμπορική ταινία μεσαίου μήκους με πρωταγωνίστρια τη πρώην αδέσποτη σκυλίτσα Ρόξυ, καθώς επίσης την Τάνια Τρύπη και την κόρη της Τζένη Καζάκου, τους Ντίνο Καρύδη, Γιάννα Ζιάννη, Τζόυς Ευείδη και ένα cast 50 ηθοποιών, σε σενάριο Αλέξανδρου Κατσάρη & Αρτέμη Σαμοθράκη, σκηνοθεσία Αρτέμη Σαμοθράκη, η οποία τελεί υπό την Αιγίδα του Ομίλου για την Unesco Πειραιώς & Νήσων και τον Χρήστο Πετρίδη στις δημόσιες σχέσεις, επικοινωνία και οργάνωση της συμπαραγωγής.

Η ταινία έχει ως στόχο να ευαισθητοποιήσει το κοινό για τα ζώα και να προωθήσει την φιλοζωία.

Όλα τα παιδιά που συμμετείχαν θα λάβουν αναμνηστικό έπαινο για τα υπέροχα έργα τους, τα οποία και θα εκτεθούν, ώστε να τα απολαύσει περισσότερος κόσμος.

Τα 6 πρώτα βραβεία θα γίνουν γραμματόσημα από την υπέροχη εικαστικό Μυρσίνη Βαρδοπούλου.

Υπενθυμίζουμε, ότι τα βραβεία είναι μια επίσκεψη των παιδιών στο θαυμαστό κόσμο του Μουσείου της Ακρόπολης.

“Η μεγάλη συμμετοχή στον διαγωνισμό και το ενδιαφέρον των παιδιών μας γεμίζει ελπίδα για το μέλλον και μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε το έργο μας για την προστασία όλων των ζώων”, αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΠΦΠΟ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook