Την Τετάρτη 14 Ιουνίου, στις 7.30 μ.μ., στην πλατεία Δασκαλογιάννη. 

Η Τ.Ε. Ηρακλείου του ΚΚΕ, με αφορμή τη συμπλήρωση 70 χρόνων από τη δολοφονία του κομμουνιστή προέδρου του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου Στρατή Περγαλίδη, πραγματοποιεί εκδήλωση την Τετάρτη 14 Ιούνη, στις 7.30 μ.μ., στην πλατεία Δασκαλογιάννη. Ομιλητής θα είναι ο Γωνιανάκης Γιάννης, μέλος του Γραφείου της ΕΠ Κρήτης του ΚΚΕ.

Με την εκδήλωση αυτή τιμάμε όλους τους αλύγιστους της ταξικής πάλης που έδωσαν και τη ζωή τους για τα δικαιώματα της εργατικής τάξης, την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο, το σοσιαλισμό – κομμουνισμό.

     Αντλούμε δύναμη από την ιστορική πείρα, οργανώνοντας τους σύγχρονους αγώνες της εργατικής τάξης, τη συμμαχία της με τα άλλα λαϊκά στρώματα, ενάντια στην επίθεση του κεφαλαίου, στα συνεχόμενα αντιλαϊκά μέτρα, στα μνημόνια, ενάντια στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και τους πολέμους, για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών για την εργατική εξουσία.

Στα πρόσωπα του Στρατή Περγαλίδη, του Χρήστου και του Κωστή Χατζηγιώργη, τιμάμε τους αλύγιστους της ταξικής πάλης, που πιστοί στο δίκιο της εργατικής τάξης, το Κόμμα της το ΚΚΕ, αγωνίστηκαν, βασανίστηκαν, φυλακίστηκαν, εκτελέστηκαν από τη ντόπια και ξένη αστική τάξη και φωτίζουν μέχρι σήμερα το δρόμο της πάλης για την ανατροπή του καπιταλισμού που γεννά κρίσεις, πολέμους, φτώχεια, ανεργία, προσφυγιά, για την οικοδόμηση μια κοινωνίας χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. Τιμάμε όλους τους νεκρούς της εργατικής τάξης, τα θύματα των εργοδοτικών εγκλημάτων και της αυθαιρεσίας στους χώρους δουλειάς.

 

Tags:

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook