Εντός Ελλάδας, αθόρυβα και χωρίς τυμπανοκρουσίες απολαμβάνουν τις ολιγοήμερες διακοπές τους αυτές τις ημέρες οι πολιτικοί αρχηγοί. Φέτος, λόγω των καυτών πολιτικών εξελίξεων και της έκρυθμης κατάστασης τόσο στην οικονομία όσο και στην κοινωνία, θα κάνουν σαφώς λιγότερα μπάνια σε σύγκριση με πέρυσι, ενώ άπαντες θα βρίσκονται στα γραφεία τους αμέσως μετά τη γιορτή του Δεκαπενταύγουστου, καθώς ο φόρτος εργασίας είναι μεγάλος και οι εξελίξεις τρέχουν.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας και η σύζυγός του Μαίη βρίσκονται -ως συνήθως, τέτοιο καιρό- στην Hπειρο, καθώς διατηρούν σπίτι στα Ιωάννινα. Ανήμερα της Παναγίας ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα βρεθεί στην Πρέβεζα. Θα παρακολουθήσει τη θεία λειτουργία στην Παναγία των Ξένων και αμέσως μετά θα αναχωρήσει. Οπως ενημέρωσε η Προεδρία τον δήμο και τη μητρόπολη, επιθυμία του πρώτου πολίτη της χώρας είναι να μην παρατεθεί προς τιμήν του γεύμα, αλλά ούτε να του γίνει και κάποια ιδιαίτερη υποδοχή.

Ο πρωθυπουργός αρχικά πήγε στην Πάρο και κατέλυσε το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Ιουλίου με τη σύζυγό του Αντα σε ξενοδοχείο του νησιού. Ηταν η πρώτη τους κοινή εμφάνιση φέτος το καλοκαίρι. Πολύ πρωί κατέβαινε στην παραλία και κολυμπούσε για αρκετή ώρα, ενώ μετά ανέβαινε στο δωμάτιό του για να διαβάσει εφημερίδες, να «σερφάρει» στο Διαδίκτυο και να μιλήσει με συνεργάτες του.

Ακολούθως επέστρεψε στην πρωτεύουσα και την Τετάρτη 3 Αυγούστου, μετά το πέρας της Κυβερνητικής Επιτροπής, πήρε το πλοίο της γραμμής και πήγε στη Σέριφο. Εμεινε και εξακολουθεί να μένει μετά της συζύγου του στην περιοχή Λιβάδι, όπου απολαμβάνει τις βόλτες με το αγαπημένο κανό του.

Την περασμένη Δευτέρα επέστρεψε στο Μέγαρο Μαξίμου και ξανάφυγε την Τρίτη για να συνεχίσει τις διακοπές του στις Κυκλάδες. Επισήμως δεν έχει εεκδοθεί ανακοίνωση για το πού θα βρίσκεται τη Δευτέρα. Προφανώς, ή θα μείνει στη Σέριφο ή θα πάει σε κάποιο γειτονικό νησί.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς βρίσκεται στην Πύλο μαζί με τη σύζυγό του Γεωργία. Ανήμερα τον Δεκαπενταύγουστο θα βρεθεί στην Παναγία Σουμελά στο Βέρμιο, όπου κάθε χρόνο συρρέουν ως προσκυνητές σχεδόν όλοι οι ποντιακής καταγωγής βορειοελλαδίτες.

Στη Σουμελά άλλωστε αναμένεται να βρεθεί και ο γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού Μάξιμος Χαρακόπουλος, όπως είχε πράξει και πέρυσι, καθώς έλκει την καταγωγή του από τις χαμένες πατρίδες.

Ο κ. Σαμαράς τις προηγούμενες ημέρες βρισκόταν στο γραφικό Ναύπλιο και απολάμβανε τη θάλασσα στην παραλία Κοχύλι. Για κάποιες ημέρες βρέθηκε μαζί του και ο εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ. Γιάννης Μιχελάκης. Το ζεύγος Σαμαρά θα ήθελε να περάσει και κάποιες ημέρες στην Κεφαλλονιά, αλλά αυτό θα εξαρτηθεί από τις εξελίξεις.

Η γενική γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα έχει σταθερές αξίες: μία ακόμη χρονιά βρίσκεται στο εξοχικό της στη Νέα Μάκρη. Η κοντινή απόσταση από την πρωτεύουσα της δίνει την ευκαιρία να πετάγεται στο γραφείο της ή να παραχωρεί συνεντεύξεις Τύπου, όπως έκανε την περασμένη Δευτέρα.

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης βρίσκεται στην Αταλάντη, όπου διατηρεί εξοχική κατοικία. Δεν είναι λίγες πάντως οι φορές που και κατά το προηγούμενο διάστημα έπαιρνε το αυτοκίνητο και πήγαινε στη Φθιώτιδα, καθώς εκτός από σπίτι εκεί, έχει και ένα κτήμα, το οποίο φροντίζει μόνος του. Οταν προ ημερών τον πήρε τηλέφωνο ο πρωθυπουργός προκειμένου να τον ενημερώσει για τις οικονομικές εξελίξεις, τον είχε βρει πάνω στο τρακτέρ!

Από τις αρχές Αυγούστου ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας βρίσκεται στην Κρήτη και ειδικότερα λίγο έξω από τα Χανιά, μαζί με την αγαπημένη του Περιστέρα και τον μικρό γιο τους.

Πολύ κοντά στο ζεύγος Τσίπρα φέρεται να βρίσκεται τέλος και η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη, αφού ως γνωστόν, η οικογένεια διαθέτει εξοχικό στον νομό Χανίων και κάθε χρόνο τέτοιες ημέρες μαζεύονται όλοι μαζί.

Εκεί βρίσκεται, άλλωστε, από τις αρχές του καλοκαιριού και ο επίτιμος πρόεδρος της Ν.Δ. Κωνσταντίνος Μητσοτάκης. Νωρίτερα η κ. Μπακογιάννη είχε πάει στην Τζια, στο σπίτι που διατηρεί η κόρη της Αλεξία και όλη την ημέρα έπαιζε με τα δύο εγγόνια της.
(espressonews.gr)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook