Η Λίζεθ Βιλανόβα δήλωσε στην κρατική τηλεόραση ότι ήταν σοκαρισμένη όταν παρέλαβε το βραβείο, σημειώνοντας ότι ο δάσκαλος θεώρησε ότι θα ήταν διασκεδαστικό

Ένας δάσκαλος σε ένα σχολείο του Χιούστον στο Τέξας απολύθηκε, έπειτα από ένα χλευαστικό βραβείο που απένειμε σε μια 13χρονη μαθήτρια ότι «πιθανότατα θα γίνει τρομοκράτης», ανέφερε σήμερα η σχολική περιφέρεια.

«Ολοκληρώσαμε την έρευνα μας και ο δάσκαλος που είναι υπεύθυνος για το περιστατικό δεν εργάζεται πλέον στην σχολική περιφέρεια», τόνισαν οι τοπικές εκπαιδευτικές αρχές με ανακοίνωσή τους.

Αξιωματούχοι στην περιφέρεια, περίπου 24χλμ ανατολικά του Χιούστον, δεν έδωσαν στην δημοσιότητα το όνομα του εκπαιδευτικού, ούτε παρείχαν περαιτέρω λεπτομέρειες.

Η 13χρονη με το… βραβείο στο χέρι

Η 13χρονη Λίζεθ Βιλανόβα μαθήτρια στο γυμνάσιο Anthony Aguirre, δήλωσε στην κρατική τηλεόραση του Χιούστον KPRC ότι ήταν σοκαρισμένη όταν παρέλαβε το βραβείο στα τέλη Μαΐου στο τέλος της σχολικής χρονιάς, σημειώνοντας ότι ο δάσκαλος θεώρησε ότι θα ήταν διασκεδαστικό.

Άλλα βραβεία που απονεμήθηκαν στους μαθητές ήταν «ο πιθανότερος να ενταχθεί με τους λευκούς», «ο πιθανότερος να γίνει άστεγος στην Γουατεμάλα», όπως τόνισαν τοπικά μέσα ενημέρωσης, που δημοσίευσαν φωτογραφίες δύο εκ των υποψηφίων

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook