Στις 21 Ιουλίου η Ηλιάννα Παπαγεωργίου εκλέχθηκε «Miss Universe Greece 2011» με τη διαδικασία του κάστινγκ, ώστε στις 12 Σεπτέμβρη να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον τελικό του παγκόσμιου διαγωνισμού ομορφιάς «Μις Υφήλιος 2011» που θα πραγματοποιηθεί στη Βραζιλία.

Πάντως το yupi.gr αναφέρει ότι το όνομα της 23χρονης καλλονής που θα αναχωρήσει για το Σάο Πάολο στις 20 Αυγούστου, ήδη φιγουράρει σε πρακτορεία στοιχημάτων αλλά και φόρουμ παγκοσμίως, για μια θέση στην 5αδα, ακόμη και την πρωτιά. Αντίπαλες σε αυτή την αναμέτρηση φέρονται να είναι η Μις Αμερική, η Μις Κίνα και η Μις Ουκρανία. Ισχυρές αντίπαλες επίσης είναι οι: Μις Αυστραλία, Μις Πουέρτο Ρίκο και Μις Κόσοβο.

Να σημειωθεί επίσης ότι για την Ηλιάνα έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον μεγάλο γραφείο της Λ. Αμερικής το οποίο θέλει να την εκπαιδεύσει για τον διαγωνισμό. Εξάλλου το ίδιο έχει κάνει στο παρελθόν με προηγούμενες υποψήφιες όπως τη νικήτρια Miss Universe 2005 Νάταλι Γκλέμποβα και την περσινή Μις Ιρλανδία Ροσάνα Πούρσελ η οποία κατέκτησε την 6η θέση.