Στις 16 Σεπτεμβρίου, όπως ορίζει το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα, αναμένεται να ξεκινήσει την λειτουργία του το Εφετείο Ανατολικής Κρήτης, μετά την απόρριψη απο το Συμβούλιο της Επικρατείας, της αίτησης αναστολής που είχε καταθέσει ο Δικηγορικός Σύλλογος Χανίων.

Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Χανίων κ.Δημήτρης Ποντικάκης απέφυγε να σχολιάσει την απόφαση καθώς όπως είπε στο Flashnews.gr θα ήθελε πρώτα να διαβάσει το σκεπτικό της απόφασης του ΣτΕ, ενώ επεσήμανε ότι εκκρεμεί ακόμη η αίτηση ακύρωσης του Προεδρικού Διατάγματος.

Η σχετική συζήτηση στο ΣτΕ έχει προσδιοριστεί για τις 2 Φεβρουαρίου 2012.

Όπως έχει ήδη δημοσιεύσει το Flashnews.gr, οι εγκρίσεις για την προμήθεια του αναγκαίου εξοπλισμού (τηλέφωνα, φωτοτυπικά κλπ) προχωρούν με ταχείς ρυθμούς, όπως και οι εργασίες διαρρύθμισης των χώρων προκειμένου να γίνουν οι αναγκαίες μετακομίσεις υπηρεσιών της Δικαιοσύνης στο Ηράκλειο προκειμένου να βρεθεί χώρος και για το Εφετείο.

Πρόβλημα έχει προκύψει με τις αντιδράσεις των δικαστικών υπαλλήλων, καθώς – προς το παρον – δεν προβλέπονται οι απαραίτητες προσλήψεις υπαλλήλων για τις ανάγκες του Εφετείου και κάποιες θέσεις θα καλυφθούν με μετατάξεις.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook