Στην εξασφάλιση \”δωρεάν\” κρεάτων για τα πανηγύρια του Δεκαπενταύγουστου στην Κρήτη, αλλά και για κοινωνικές εκδηλώσεις (γάμους – βαπτίσεις) που γίνονται αυτή την περίοδο, αποδίδουν όσοι γνωρίζουν την τακτική των ζωοκλεφτών, τα συνεχή περιστατικά ζωοκλοπών που καταγγέλονται το τελευταίο χρονικό διάστημα, ειδικά στο Ηράκλειο.

Μόλις χθες καταγγέλθηκαν δύο ακόμη περιπτώσεις ζωοκλοπών και μάλιστα στον ίδιο δήμο που φαίνεται να κατέχει τα πρωτεία στην δράση ζωοκλεφτών, χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει πως οι ζωοκλέφτες προέρχονται απο αυτόν τον Δήμο.

Πρόκειται για τον Δήμο Αρχανών-Αστερουσίων, όπου την νύχτα της Πέμπτης προς Παρασκευή 11-12/8 άγνωστοι έκλεψαν απο 60χρονη στο χωριό Ροτάσι 37 αιγοπρόβατα.

Επίσης την ίδια νύχτα, άγνωστοι έκλεψαν απο 68χρονο στην Εθιά, 17 αρνιά.

Και για τις δύο περιπτώσεις την προανάκριση διενεργεί το Α.Τ. Πύργου.

Συλλήψεις

Στο μεταξύ χθες το μεσημέρι στις Αρχάνες του Δήμου Αρχανων-Αστερουσίων απο αστυνομικούς του ΤΑΕ Ηρακλείου και του ΑΤ Περιφέρειας, συνελήφθησαν ένας 26χρονος και ένας 42χρονος γιατί ο 26χρονος μετέφερε για λογαριασμό του 42χρονου 20 αρνιά απο τα οποία τα επτά δεν έφεραν ενώτια ούτε την παραδοσιακή \”σαμιά\”.

Προανάκριση ενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Περιφέρειας.

Κάθε χρόνο και πιό πολλές

Σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ. στην Περιφέρεια Κρήτης το πρώτο εξάμηνο του 2011 καταγγέλθηκαν 113 ζωοκλοπές,ενώ το ίδιο χρονικό διάστημα του 2010 είχαν καταγγελθεί 105 ζωοκλοπές.

Συνολικά το 2010 οι καταγγελίες για ζωοκλοπές έφτασαν τις 231. Το 2009 είχαν καταγγελθεί 195 και το 2008 είχαν καταγγελθεί στις αρχές 99 ζωοκλοπές στην Κρήτη.

Flashnews.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook