Ο πλανήτης TrEs-2b ανακαλύφθηκε πριν από πέντε έτη και σύμφωνα με νέα μελέτη είναι ένας από τους πιο παράξενους πλανήτες που γνωρίζουμε. Σύμφωνα με το Βήμα, πρόκειται για έναν γίγαντα αερίου που απορροφά το 99% του ηλιακού φωτός με αποτέλεσμα να είναι εξαιρετικά σκοτεινός. Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά οι ερευνητές ο TrEs-2b είναι πιο μαύρος και από το κάρβουνο!

«Εξωτικός» γίγαντας αερίου

Ο TrEs-2b βρίσκεται σε απόσταση 750 ετών φωτός στον αστερισμό του Δράκοντα  και είναι ένας γίγαντα αερίου με μέγεθος παρόμοιο με αυτό του Δία. Όπως διαπίστωσαν επιστήμονες του Κέντρου Αστροφυσικής Harvard- Smithsonian, ο πλανήτης απορροφά σχεδόν το σύνολο του φωτός που δέχεται από το μητρικό του άστρο, το GSC 03549-02811.

Το γεγονός ότι ο TrEs-2b κινείται πολύ κοντά στο μητρικό του άστρο, σε απόσταση μόλις πέντε εκατομμυρίων χλμ,  σημαίνει ότι το ηλιακό φως τον «λούζει» κυριολεκτικά συνεχώς. Αυτό κάνει το φαινόμενο ακόμη πιο εντυπωσιακό και ενδιαφέρον για τους επιστήμονες. Η θερμοκρασία στην ατμόσφαιρα του πλανήτη υπολογίζεται ότι αγγίζει τους χίλιους βαθμούς Κελσίου.

«Ο TrEs-2b απορροφά το φως περισσότερο και από τις ακρυλικές βαφές μαύρου χρώματος. Πρέπει να ομολογήσουμε ότι έχουμε να κάνουμε με έναν πραγματικά εξωτικό κόσμο» αναφέρουν σε ανακοίνωση τους οι ερευνητές.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook