Το βράδυ της Παρασκευής 9 Ιουνίου, μάρτυρας αποκάλυψε για πρώτη φορά,  όλα όσα είδε πριν ανοίξει η γη και καταπιεί τον 38χρονο Κρητικό…

Ένας ύποπτος άνδρας εμφανίστηκε στην γειτονιά του αστυνομικού περίπου είκοσι μέρες πριν εξαφανιστεί, την Τετάρτη 26 Απριλίου. Ρωτούσε να μάθει που μένει και ποιο είναι το αμάξι του. Σύμφωνα με την μαρτυρία είχε εντοπίσει το σπίτι του 38χρονου, το οποίο και παρακολουθούσε. Ο άνδρας αυτός εθεάθη πάλι κάτω από το σπίτι του Δημοτάκη μία εβδομάδα πριν εξαφανιστεί.

Η μονάδα εξωτερικών ερευνών του «Τούνελ»,  βρέθηκε μαζί με τους οργανωμένους εθελοντές της «Άμεσης Παρέμβασης» στο κέντρο επιχειρήσεων του Βύρωνα.

Μαζί τους ήταν κι ένας  οδηγός ταξί που μίλησε σε ζωντανή σύνδεση με την Αγγελική Νικολούλη.

Ο Φώτης  Σταύρου ισχυρίστηκε πως στις επτά και μισή το απόγευμα της ημέρας που εξαφανίστηκε ο αστυνομικός, επιβιβάστηκε στο ταξί του κάποιος που του έμοιαζε, από την οδό Καισαρείας στον  Βύρωνα .  Του ζήτησε να τον μεταφέρει στα νότια προάστια και τον άφησε στο παρκινγκ του  καταστήματος  «Παλμιέ Μπιστρό», σχεδόν απέναντι από το νοσοκομείο Βούλας.  Ο επιβάτης στην εικοσάλεπτη διαδρομή του είπε πως είναι αστυνομικός  και ότι υπηρετούσε στην ΥΜΕΤ.

«Είχε έντονη νευρικότητα και έτριβε τις παλάμες του στα γόνατα. Φαινόταν σαν κάτι σοβαρό να τον απασχολούσε και μιλούσε αγχωμένα. Δεν κρατούσε κανένα αντικείμενο» μετέφερε στο «Τούνελ» ο μάρτυρας – οδηγός ταξί.

Μετά το στίγμα που έδωσε ο μάρτυρας, το τηλεφωνικό κέντρο της εκπομπής δέχτηκε μια σοβαρή πληροφορία που οδηγούσε στην ίδια περιοχή της Βούλας.

Τηλεθεατές που βρέθηκαν σε γήπεδο άθλησης στο σημείο, είκοσι περίπου μέρες μετά την εξαφάνιση του αστυνομικού, ένιωσαν μια έντονη δυσοσμία και το σκυλί τους γαύγιζε ασταμάτητα. Προερχόταν από κοντινή, δύσβατη περιοχή με βλάστηση.

Δεν σκέφτηκαν τότε να ειδοποιήσουν τις Αρχές. Ακούγοντας τον οδηγό ταξί να λέει στο «Τούνελ» για τη μεταφορά του επιβάτη στον ίδιο χώρο, ανέφεραν το περιστατικό για να ερευνηθεί.

Αμέσως μεγάλη ομάδα εθελοντών έφυγαν από το Κέντρο Επιχειρήσεων του Βύρωνα για να μεταβούν στη Βούλα.

Αργότερα ενημέρωσαν μέσω ασυρμάτου τους συναδέλφους του για τη δυσκολία της έρευνας που έπρεπε να συνεχιστεί με το φως της μέρας. Λίγο πριν κλείσει η εκπομπή , το κέντρο αναστατώθηκε από μία νέα πληροφορία που έφτασε από τους εθελοντές. Κάτοικοι της περιοχής τους ανέφεραν πως το τελευταίο διάστημα , άτομο που μοιάζει καταπληκτικά στον αστυνομικό, περιπλανιέται στο βουνό της Βούλας αλλά και κοντά στη θάλασσα.

Οι συγγενείς του αστυνομικού σήμερα θα οργώσουν κυριολεκτικά τη Βούλα και τη Γλυφάδα, για να εντοπίσουν το άτομο που λένε οι κάτοικοι.

Καρέ- καρέ οι κινήσεις του πριν εξαφανιστεί…

Το «Τούνελ» βρέθηκε στην γειτονιά του Αντώνη Δημοτάκη στην οδό Πολυζωίδου, στην Καισιαριανή,

Γειτόνισσα του που μένει ακριβώς απέναντι από το διαμέρισμα του  , μίλησε στην κάμερα της εκπομπής. Από το δικό της μπαλκόνι φαίνεται καθαρά η βεράντα του σπιτιού του αγνοούμενου αστυνομικού,  αλλά και η πυλωτή της πολυκατοικίας όπου συνήθιζε να αφήνει το αυτοκίνητο του.

Όπως είπε,  το απόγευμα της Τετάρτης 26 Απριλίου παρατήρησε πως ο αστυνομικός γυρνώντας στο σπίτι του πάρκαρε το αμάξι στη θέση του,  με ασυνήθιστη ταχύτητα κι ένταση και ξεκλείδωσε την εξώπορτα με γρήγορες κινήσεις. Ανέβηκε στο σπίτι του αλλά δεν άνοιξε τα ρολά στις μπαλκονόπορτες όπως συνήθιζε. Την μαρτυρία της για την ημέρα και την ώρα, φέρεται να επιβεβαίωσαν και οι κάμερες του κοντινού ταχυδρομείου που είχαν καταγράψει αυτοκίνητο σαν το δικό του να περνάει από εκεί. Η ίδια δηλώνει σίγουρη για την ώρα,  γιατί τότε ακριβώς την κάλεσε ο σύζυγος της στο τηλέφωνο για να του δώσει κάτι που χρειαζόταν από το μπαλκόνι. Ανέφερε πως ο αγνοούμενος φορούσε σκούρο ροζ πουκάμισο και τζιν παντελόνι και κατευθύνθηκε προς το σπίτι του από την Αδριανουπόλεως με σχετικά μεγάλη ταχύτητα,  γεγονός που της τράβηξε την προσοχή.

«Νωρίτερα,  γύρω στις τέσσερις και δέκα, είδα ένα σκουτεράκι με ένα νεαρό και μια κοπέλα γύρω στα 25 , να παρκάρουν στη θέση του. Η κοπέλα κατέβηκε πρώτη και άνοιξε την πόρτα της πολυκατοικίας. Όταν ήρθε ο Αντώνης να παρκάρει,  είχαν φύγει και η θέση του ήταν άδεια. Για το περιστατικό αυτό,  κατέθεσα στην αστυνομία» είπε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τη μάρτυρα  το αυτοκίνητο δεν μετακινήθηκε ξανά ώσπου έγινε γνωστή η εξαφάνιση.  Τόνισε πως ο αγνοούμενος αστυνομικός ήταν ένας ήσυχος γείτονας,  διακριτικός και δεν δεχόταν συχνά επισκέψεις.

«Τον είδα να παρακολουθεί τον αστυνομικό…»

Δεκαπέντε με είκοσι μέρες πριν εξαφανιστεί ο Δημοτάκης, άλλος  μάρτυρας  που μένει στον ίδιο δρόμο, βγήκε από το διαμέρισμα του για να  πετάξει τα σκουπίδια.  Εκεί κοντά βρισκόταν ένα μαύρο, μικρό,  διθέσιο αμάξι. Ο οδηγός του κατέβασε το τζάμι και ρώτησε χαμηλόφωνα αν ξέρει έναν αστυνομικό που μένει σ’ αυτόν τον δρόμο. Ήθελε ακόμα να μάθει σε ποιον ανήκε ένα αυτοκίνητο που ήταν σταθμευμένο εκεί κοντά.

Του απάντησε πως δεν γνώριζε για τον αστυνομικό και ότι το αυτοκίνητο ανήκε πιθανά, σε κάποιους γείτονες.

Ο άγνωστος άνδρας είπε πως χτύπησε τα κουδούνια κοντινής πολυκατοικίας για πληροφορίες, αλλά προφανώς δεν βρήκε αυτό που έψαχνε.

Αργότερα ο μάρτυρας παρατήρησε από το μπαλκόνι του  πως  το συγκεκριμένο άτομο  παρέμεινε στο σημείο πάνω από μισή ώρα,  σαν κάτι να περίμενε. Μετά έβαλε μπρος τη μηχανή και απομακρύνθηκε με μεγάλη ταχύτητα.

Μία εβδομάδα αργότερα ο άνδρας αυτός εμφανίστηκε και πάλι στην γειτονιά. Ο μάρτυρας τον είδε πεζό,  να κοιτάει  ψηλά προς το σπίτι του αγνοούμενου. Ήταν περίπου 30 χρόνων, γεροδεμένος, όχι ιδιαίτερα ψηλός , με σκούρο δέρμα. Μιλούσε καλά ελληνικά και τα μαλλιά του ήταν κοντά και κατσαρά.

Ο ίδιος δεν είχε ορατότητα στο σημείο που βρισκόταν ώστε να συγκρατήσει την πινακίδα του αυτοκινήτου του.

Μετά από αυτό ο μάρτυρας ταξίδεψε στο εξωτερικό και δεν ενημερώθηκε άμεσα για την εξαφάνιση του Δημοτάκη. Όταν επέστρεψε κανείς δεν ρώτησε αν υπέπεσε κάτι στην αντίληψη του. Όταν το «Τούνελ» τον εντόπισε, μίλησε για το συμβάν και στη συνέχεια ενημερώθηκε και η Αστυνομία.

«Βγήκε από το σπίτι με το όπλο και χάθηκε…»

Οι συγγενείς του Γιώργου Δημοτάκη ενημερώθηκαν για τον χαμό του γύρω στις  έντεκα το βράδυ της Τετάρτης 26 Απριλίου. Ειδοποιήθηκαν από τους συναδέλφους του στην Άμεση Δράση που τον έψαχναν,  καθώς δεν είχε παρουσιαστεί στην καινούρια του υπηρεσία.

«Ήρθαν στο σπίτι και είδαν φως από το μπαλκόνι. Ήταν όμως το φως του ενυδρείου. Τον καλούσαν στο κινητό αλλά δεν τους απαντούσε. Στη συνέχεια αποφάσισαν να μπουν στο σπίτι. Η πόρτα ήταν ξεκλείδωτη, το κινητό του και άλλα προσωπικά του έγγραφα στο διαμέρισμα,  αλλά εκείνος άφαντος. Ήλεγξαν τις τελευταίες κλήσεις κι έτσι ειδοποίησαν την αδελφή μας» ανέφερε στο «Τούνελ» ο Γιώργος Δημοτάκης.

Στα αδέλφια του έκανε εντύπωση το γεγονός πως η πόρτα του διαμερίσματος βρέθηκε κλειστή αλλά ξεκλείδωτη. Ο Αντώνης την κλείδωνε πάντα, ακόμη και για να κατέβει στο υπόγειο.

«Υπήρξε η μαρτυρία πως γύρισε στις επτά παρά είκοσι, η στολή του ήταν έτοιμη στο κρεβάτι του, όλα έδειχναν πως ετοιμαζόταν να παρουσιαστεί στις εννιά στη βάρδια του » τόνισε ο αδελφός του αγνοούμενου αστυνομικού.

Στο σπίτι δεν υπήρχαν σημάδια αναστάτωσης και δεν βρέθηκε κάποιο σημείωμα. Όσο για το υπηρεσιακό του όπλο, οι συγγενείς του πιστεύουν πως το είχε μαζί του όταν χάθηκε..

Σύμφωνα με τον αδελφό του ο Αντώνης αγαπούσε τη δουλειά του και ήταν πολύ τυπικός. Το μόνο μελανό σημείο ήταν μια μικροπαρεξήγηση με έναν συνάδελφο του στην προηγούμενη υπηρεσία του.

«Τον έβγαλαν έξω με τη βία;»

Ο αδελφός του Αντώνη, τον περιέγραψε σαν έναν άνθρωπο χαμογελαστό, τακτοποιημένο επαγγελματικά,  που έκανε όνειρα για το μέλλον.

«Στο μόνο λογικό συμπέρασμα που καταλήγουμε σαν οικογένεια, είναι πως του έχουν κάνει κακό. Κάτι έγινε. Μιλάμε για ένοπλο αστυνομικό. Κάποιοι χρησιμοποίησαν βία για να τον βγάλουν έξω; Κάτι δεν κολλάει…» είπε  στο «Τούνελ».

Αν ο Δημοτάκης έφυγε πεζός από το σπίτι του θα ακολουθούσε συγκεκριμένες κατευθύνσεις. Η μία θα ήταν προς τον κεντρικό δρόμο της Καισαριανής στην Ανδριανουπόλεως και η άλλη στη Φορμίωνος,  προς το Παγκράτι . Μέχρι στιγμής δεν βρέθηκε κανένας μάρτυρας που να τον είδε σε αυτές τις διαδρομές.

«Ελπίζουμε να υπάρξει έστω και μία ανώνυμη μαρτυρία ότι κάπου τον είδαν.  Ο καιρός περνάει και κάθε μέρα είναι δυσκολότερη για την οικογένεια μας. Εμείς νομίζουμε ότι είναι ακόμα ζωντανός και περιμένουμε ένα φως από αυτόν…» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook