Ανακοίνωση του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Δήμου Πλατανιά

“18 Μαΐου Διεθνής Γιορτή Μουσείων
Όλα τα μουσεία γιόρταζαν και είχαν τις πόρτες ανοιχτές, το Μουσείο Αλιείας στο Κολυμπάρι εδώ και μία δεκαετία παραμένει με τις πόρτες κλειστές! 
Το μουσείο λειτουργούσε και το έκλεισαν,  και από το 2005 και μετά, οι εκάστοτε Δημοτικές Αρχές δεν έχουν ευαισθητοποιηθεί ώστε να καταστεί ξανά λειτουργικό.
Μία εβδομάδα πριν από τον Δεκαπενταύγουστο του 2005 το μουσείο ήταν σε πλήρη λειτουργία. Εν έτη 2017 πλήρης και συνειδητή απαξίωση, γιατί;
Ασφαλώς, είναι σε θέση να μας απαντήσει ο Δήμαρχος κος Μαλανδράκης ο οποίος γνωρίζει τι ακριβώς συμβαίνει αφού ο Δήμος είναι ουσιαστικά ο διαχειριστής του μουσείου και το προσωρινό συμβούλιο ελέγχεται από τον ίδιο τον Δήμαρχο.
Για όσους δεν θυμούνται ή δεν γνωρίζουν το έργο αυτό κόστισε 270 εκ. δρχ και πήρε οικονομική ενίσχυση από το πρόγραμμα Pesca της E.E. Η κοινοτική και εθνική συμμετοχή ήταν 152 εκ δρχ. Η ιδία συμμετοχή που προήλθε από διαφόρους φορείς και δημότες ανήλθε στα 102 εκ. δρχ. 
Το σημαντικότερο όλων ήταν ότι ενώ προβλεπόταν στη μελέτη δανεισμός 30εκ.Δρχ, το Δ.Σ. πήρε την απόφαση το έργο να μηνχρηματοδοτηθεί από τράπεζα προκείμενου να ολοκληρωθεί. Ως Δ.Σ.αναζητήσαμε οικονομική ενίσχυση από το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας  προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες ολοκλήρωσης του έργου. 
Εάν ο δανεισμός είχε συντελεστεί, τώρα το Μουσείο θα ανήκε στην τράπεζα η οποία θα είχε εκχωρήσει το δάνειο.

Το έτος 2006, το μουσείο Αλιείας συνεχίζει να λειτουργεί και η επισκεψιμότητα είναι συνεχώς αυξανόμενη, ιδιαίτερα από σχολεία.
Την αγωνία του Δ.Σ. συμμερίζονται και κάποιοι δημότες οι οποίοι προσέφεραν αφιλοκερδώς προσωπική εργασία.
Τον Οκτώβριο του ίδιου έτους μας επισκέφθηκε η κα Ευδοκία Σκορδαλά Κακατσάκη, ξεναγήθηκε από την υπεύθυνη του μουσείου, πληροφορήθηκε για τα προγράμματα και τις δράσεις του και όπως αναφέρει στο δισέλιδο αφιέρωμα της στις 25/10/2006 στα Χ.Ν. το μουσείο έχει πολλά να προσφέρει σε μικρούς και μεγάλους. 
Η συντάκτρια του αφιερώματος αναφέρεται στο θαλάσσιο πλούτο και την αλιευτική παράδοση, στον κόσμο της θάλασσας και των ψαράδων, και επίσης αναφέρεται λεπτομερέστατα σε ό,τι είδε στον εσωτερικό και στον περιβάλλοντα χώρο του μουσείου. Κλείνει το αφιέρωμά της κάνοντας πρόσκληση στα παιδιά για ένα μαγικό ταξίδι στον πλούσιο κόσμο της θάλασσας και της αλιευτικής παράδοσης. 
Γιατί λοιπόν τόση αδιαφορία για ένα τόσο σημαντικό έργο;
Δύο λόγια για το παρόν του μουσείου καθώς υπάρχουν πολλά αναπάντητα ερωτήματα από την τοπική κοινωνία για το τι συμβαίνει με το εν λόγω μουσείο.
Η εγκατάλειψη είναι φανερή, πρόδηλη και εκτός αυτού ακούγεται ότι  ελήφθησαν κάποιες αποφάσεις από το προσωρινό Δ.Σ. το οποίο σημειώνουμε ότι δεν έχει τέτοιου είδους αρμοδιότητα άρα οι όποιες αποφάσεις είναι παράνομες.
Κύριε Δήμαρχε το να παραμένει κλειστό το μουσείο δεν σας τιμά. Το γιατί είναι κλειστό εδώ και 6,5 χρόνια που είσαστε Δήμαρχος θα πρέπει να απαντηθεί. Σας καλούμε να φέρετε το θέμα άμεσα στο Δημοτικό Συμβούλιο, πρώτον για να δοθούν απαντήσεις στα ερωτήματα των δημοτών και δεύτερον για να ληφθεί απόφαση για την άμεση επαναλειτουργία του Μουσείου.

Με εκτίμηση ,
Ντουντουλάκης Μανώλης
ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΠΛΑΤΑΝΙΑ”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook