Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος “σαρώνει” το διαδίκτυο και εντοπίζει εκείνους που διαμοιράζουν πορνογραφικά αρχεία με ανηλίκους

Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας συνελήφθη, 35χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου.

Ειδικότερα, η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στο πλαίσιο της προληπτικής της δράσης, πραγματοποίησε διαδικτυακή έρευνα με τη χρήση ειδικού λογισμικού παρακολούθησης αρχείων πορνογραφίας ανηλίκων.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας, εντοπίστηκε χρήστης εντός της ελληνικής επικράτειας, ο οποίος τουλάχιστον το χρονικό διάστημα τουλάχιστον (3) μηνών και χρησιμοποιώντας 16 διαφορετικές διευθύνσεις IP , κατείχε και είχε πρόσφορα προς διαμοιρασμό περισσότερα από 2.300 αρχεία πορνογραφίας ανηλίκων.

Τα στοιχεία τέθηκαν υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, από την οποία εκδόθηκε Βούλευμα για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών και προέκυψαν τα στοιχεία του 35χρονου συλληφθέντα.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε προχθές (08-06-2017) στην οικία του 35χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν εσωτερικός σκληρός δίσκος, κινητό τηλέφωνο και φορητό αποθηκευτικό μέσο ( USB Flash Drive ).

Σε επιτόπιο έλεγχο των παραπάνω κατασχεθέντων, βρέθηκε πλήθος αρχείων υλικού πορνογραφίας ανηλίκων, λόγος για τον οποίο και συνελήφθη με την αυτόφωρη διαδικασία.

Τα κατασχεθέντα πειστήρια απεστάλησαν στα εγκληματολογικά εργαστήρια για περαιτέρω εξέτασή τους.

Ο 35χρονος, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, όπου παραπέμφθηκε σε τακτικό ανακριτή.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες πράξεις ή δραστηριότητες που τελούνται μέσω Διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:

    Τηλεφωνικά: 111 88
    Στέλνοντας e-mail στο: [email protected]
    Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones): CYBERΚΙD
    Μέσω twitter: @CyberAlertGR 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook