Οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν όσοι κινούνται με καροτσάκια στα Χανιά αναδείχθηκαν σε εκδήλωση του Συλλόγου “Ορίζοντας” στο πλαίσιο του p_public 2017

Την εμπειρία του τι σημαίνει να είσαι αναγκασμένος να κινηθείς με αναπηρικό καροτσάκι στα πεζοδρόμια και τους δρόμους της πόλης των Χανίων βίωσαν όλοι όσοι παρευρέθησαν στην εκδήλωση στο Κουμ Καπύ.

Την εκδήλωση διοργάνωσε ο Σύλλογος «Ορίζοντας» συμμετέχοντας στο 8ο p_public festival  που διοργανώνει η Εθελοντική ομάδα του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Χανίων με θέμα «προσβασιμότητα για όλους» και με στόχο να αντιληφθούν οι συμμετέχοντες τις δυσκολίες στην προσβασιμότητα στους δημόσιους χώρους. 

Με εκκίνηση το Κουμ Καπύ, μπροστά απο το θέατρο Δημήτρης Βλησίδης οι συμμετέχοντες κλήθηκαν να ακολουθήσουν μία κυκλική διαδρομή πάνω σε αναπηρικό αμαξίδιο περνώντας από διάφορα εμπόδια. 

Τα εμπόδια ήταν κάποια από αυτά που καθημερινά συναντούν άτομα με αναπηρίες, ηλικιωμένοι ή γονείς με καροτσάκια. 

Χαρακτηριστικό των όσων βίωσαν οι συμμετέχοντες είναι αυτό που έγραψε στην σελίδα του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης ο φωτογράφος Νίκος Μουδάκης.

Για χρόνια τα Χανιά θεωρούνται ***** εγώ όμως 4 λεπτά στην εκδήλωση εδώ στο Κουμ Καπι “σαν” ανάπηρος δεν μπόρεσα να προσαρμοστώ με τις υποδομές που έχουμε στα Χανιά! 
Κακά πεζοδρόμια, λακκούβες, εμπόδια είναι αυτά που συνάντησα στα μόλις 100 μετρα … Πραγματικά όχι μόνο ανήμπορος αλλά δεν άντεξα! !
Φαίνονται τα προβλήματα μας και έχουμε πολύ δρόμο να γίνουν σωστά! 
Αυτά απο έμενα τη μικρή “οδυνηρή” εμπειρία που είχα. … 
Τώρα καταλάβατε τι προσπαθούν να σας πουν οι φίλοι μας ανάπηροι! Να είμαστε ίσοι για τα Χανιά!
Ας προσπαθήσουμε λοιπόν έστω και ας αργήσαμε. ..

 

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook