Ακόμα μια εντυπωσιακή… παράσταση πρόσθεσε στο ενεργητικό μιας εκπληκτικής χρονιάς η Άννα Ντουντουνάκη. Η 16χρονη κολυμβήτρια του Ναυτικού Ομίλου Χανίων κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στα 100μ. πεταλούδα στο πανελλήνιο πρωτάθλημα κολύμβησης OPEN.

Η διοργάνωση ολοκληρώθηκε την Παρασκευή (12/8) στο κολυμβητήριο του Αλίμου. Η Χανιώτισσα αθλήτρια σημείωσε επίδοση 1.02.45, ανεβαίνοντας στο δεύτερο σκαλί του βάθρου πίσω μόνο από από την Κριστέλ Βουρνά που με χρόνο 1.00.05 κέρδισε την κούρσα και το χρυσό μετάλλιο.

Στα 50μ. πεταλούδα η Ντουντουνάκη πέτυχε χρόνο 28.44 που την έφερε στην 4η θέση και για λίγο δεν την χάρισε ένα μετάλλιο, μιας και η τρίτη Μάρθα Μάτσα (Άρης Θεσσαλονίκης) σημείωσε επίδοση 28.42 και η 2η Αναστασία Αμοιρόγλου (ΧΑΝΘ) 28.37. Το χρυσό μετάλλιο και σε αυτό το αγώνισμα κατέκτησε η Κριστέλ Βουρνά του Εθνικού με επίδοση 27.05.

Όσον αφορά την συνέχεια για την νεαρή κολυμβήτρια του ΝΟΧ υπάρχει το 3ο παγκόσμιο πρωτάθλημα Νέων-Νεανίδων με την εθνική ομάδα να αναχωρεί το Σάββατο το πρωί για την μακρινή Λίμα του Περού.

Την αποστολή, στην οποία ηγείται ο αντιπρόεδρος της Κ.Ο.Ε. Γιώργος Κατσαρός και συνοδεύουν οι προπονητές, Αλέξανδρος Νικολόπουλος, Άκης Οικονόμου και ο γιατρός Γιώργος Μαρίνος, αποτελούν μαζί με τη Ντουντουνάκη, οι :Παναγιώτης Σαμιλίδης, Στέφανος Χριστόπουλος – Χαλιντέι, Κριστιάν Γκολομέεβ, Χάρης Καρακαϊδός, Αλέξανδρος Θεοχαρίδης, Ανδρέας Βαζαίος και  Σταυρούλα Καραντάκου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας, «την αποστολή μας, αναμένει και η ελληνική κοινότητα του Περού η οποία, μέσω της Προέδρου της, Σόνιας Ραπτοπούλου – Βάβουλη, ετοιμάζει υποδοχή και φιλοξενία στη Λίμα! \”Περιμένουμε με συγκίνηση την αποστολή των εφήβων κολυμβητών και τους ευχόμαστε ολόψυχα να φέρουνε τη ΝΙΚΗ\”, αναφέρει χαρακτηριστικά το μήνυμα που έστειλε – η κ. Ραπτοπούλου – στην Κ.Ο.Ε.»!

Λευτέρης Αντωνακάκης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook