Ένα νέο υλικό που θα μπορούσε να ενσωματωθεί στις οθόνες του μέλλοντος, θα μπορούσε να μας απαλλάξει από το “μαρτύριο” των σπασμένων οθονών στα smartphone και στα tablet μας.

Η ερευνητική ομάδα του Dr Elton Santos από το Πανεπιστήμιο Queen’s, βρήκε ότι ο συνδυασμός ημιαγωγικών υλικών C60 με υλικά όπως το γραφένιο και το hBN, μπορούν να παράγουν μια μοναδική τεχνολογία υλικού, η οποία έχει παρόμοιες φυσικές ιδιότητες με τη σιλικόνη (από την οποία κατασκευάζονται οι σημερινές οθόνες), αλλά καλύτερη χημική σταθερότητα, μικρότερο βάρος και ελαστικότητα, κάτι που σημαίνει ότι αν χρησιμοποιηθεί στις οθόνες των smartphone ή των tablet θα είναι πολύ πιο δύσκολο να σπάσουν.

Επιπλέον, λόγω της αρχιτεκτονικής της εν λόγω τεχνολογίας, οι συσκευές θα μπορούν να καταναλώνουν λιγότερη μπαταρία. Έτσι, οι οθόνες του μέλλοντος δεν θα παρέχουν μόνο προστασία από γρατζουνιές, αλλά θα είναι σχεδόν άθραυστες και θα καταναλώνουν λιγότερη ενέργεια.

Βέβαια, η ερευνητική ομάδα του Dr. Santos έχει ακόμη αρκετό δρόμο προκειμένου να φέρει την τεχνολογία στις οθόνες μας, αλλά σίγουρα αποτελεί μια καλή πηγή έμπνευσης για του τι μέλλει γενέσθαι.

Techblog.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook